La Vanguardia (Català-1ª edició)

Silenci reflexiu

El de Castellar no revela el seu futur i Lorenzo descobreix que va parlar “amb el cor” a Puig

- Montmeló Lorenzo es va oferir a Honda

Després que l’escuderia Honda anunciés que no li renovaria el contracte al final d’aquest curs, posant fi a 18 anys de relació des de 125cc fins a MotoGP, el pilot català Dani Pedrosa no ha revelat encara quins són els seus plans de futur.

“Ens faràs un Griezmann o què faràs?”, va demanar Marc Márquez a Dani Pedrosa instants abans que el de Castellar del Vallès aparegués pel hospitalit­y d’Honda per, suposadame­nt, aclarir el seu futur en el motociclis­me. I va ser que sí, que va fer un Griezmann: no va aclarir res. Com va fer diumenge el davanter francès que pretén el Barça. “Em sap greu per vosaltres que sou aquí, però no puc dir res. Hi ha diverses opcions, bones, però no puc dir quines ni què passarà perquè no és del tot clar; necessito temps per rumiar-m’ho”, es va excusar Pedrosa, de 32 anys.

Després d’anunciar Honda que no el renovaria al final d’aquest curs, posant fi a 18 anys de relació des de 125cc a MotoGP, Pedrosa va emetre un comunicat en què traslladav­a la seva decisió al GP de Catalunya. Fins i tot Dorna, a través del seu web, va anunciar la compareixe­nça de premsa, que va emetre en directe la seva televisió per al senyal internacio­nal. Un centenar de periodiste­s es donaven cita en un embotit recinte d’Honda. Pedrosa, en arribar, arquejava les celles en un expressiu i mut “Quanta expectació!”. Però a l’hora de la veritat res. Ni tan sols va aclarir si té intenció de retirar-se, el que més s’intuïa ahir al Circuit. “El que em demana el cos és fer una cosa que m’entusiasmi i per la qual tingui molta il·lusió”, responia a aquest diari sobre les seves intencions de si seguir o retirar-se. Tot van ser driblatges amb què no va anar més enllà d’apuntar que “és el moment de veure coses noves” i que fa dos anys va avisar Honda que podria canviar d’aires.

Els seus companys i rivals es van quedar igual d’estupefact­es. “Tots esperàvem un anunci... Jo sento que continuarà a MotoGP amb un bon projecte, però és el que sento. No ho sé, em guio per les sensacions”, deia Márquez, que veu Pedrosa “motivat i amb ganes de seguir”, i a qui agraïa que li ensenyés a pilotar l’Honda. Lorenzo, el pilot que el substituir­à a Repsol Honda, desitjava la continuïta­t de Pedrosa. “No sabem què farà, però espero que no es retiri, seria una gran pèrdua perquè és un dels top 5”. I Rossi se sentiria “feliç si continués, perquè és un gran rival, per a mi des del 2006, i seria bo que continués a la graella, ja sigui amb una Yamaha [satèl·lit] o una altra opció”. L’altre pilot més buscat del dia a Montmeló era el balear, que va revelar alguns secrets del seu fitxatge sorpresa per Honda. “Després de Le Mans [20 de maig] vaig veure que Ducati em volia canviar per un altre. Em va sorprendre que em volgués substituir per Petrucci o Miller, veient els números dels tres”, confessava amb l’orgull dolgut. “No em va quedar més remei que canviar d’aires. Una de les bones opcions era la Yamaha satèl·lit, però vaig fer alguna trucada...”. Va telefonar a Alberto Puig, el director esportiu d’Honda. “Si una persona ho podia fer [oblidar les tensions del passat] era l’Alberto. Vaig tenir el valor de fer aquella trucada i parlar amb el cor de pilot a pilot i transmetre-li la gran motivació que tenia per ser competitiu”. I Puig el va fitxar.

LA CONFESSIÓ DE LORENZO “Vaig trucar a Puig, de pilot a pilot, per transmetre-li la motivació per ser competitiu”

 ?? CÉSAR RANGEL ?? La compareixe­nça de Pedrosa va despertar gran expectació al Circuit
CÉSAR RANGEL La compareixe­nça de Pedrosa va despertar gran expectació al Circuit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain