La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cunillera serà la nova delegada del Govern central a Catalunya

- Madrid

El Consell de Ministres aprovarà avui una nova onada de nomenament­s, entre els quals el de la veterana Teresa Cunillera com a delegada del Govern central a Catalunya, en substituci­ó d’Enric Millo.

Cunillera (Bell-lloc d’Urgell, Pla d’Urgell, 1951) té una llarga trajectòri­a política a l’esquena, tant com a diputada al Congrés, del qual va arribar a ser vicepresid­enta entre el 2008 i el 2011, com a l’Administra­ció de l’Estat i en les executives del PSC i del PSOE. Malgrat que inicialmen­t es va proposar Joan Rangel per ocupar aquest càrrec, finalment serà Cunillera qui exercirà una tasca molt delicada davant el procés de “distensió” que Pedro Sánchez vol obrir a Catalunya.

Altres nomenament­s són els dels delegats del Govern central a Andalusia (Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, rival polític de Susana Díaz), Madrid (José Manuel Rodríguez Uribes), Euskadi (Jesús Loza) o Castella-la Manxa (Manuel González Ramos).

La ministra de Defensa, Margarita Robles, va confirmar ahir la cúpula militar nomenada per l’anterior Govern de Rajoy, encapçalad­a pel general de l’exèrcit Fernando Alejandre Martínez, com a cap de l’Estat Major de la Defensa (Jemad), els caps dels tres exèrcits i el director del CNI, el general Félix Sanz Roldán, nomenat ja en l’època de Zapatero com a màxim responsabl­e dels serveis secrets i després renovat en el càrrec per Rajoy. Roldán va treballar a les ordres de Soraya Sáenz de Santamaría durant els sis anys i mig que el PP va estar en el poder, i el seu mandat finalitza d’aquí un any. Miguel Ángel Ballestero­s serà, al seu torn, el director de la Seguretat Nacional.

 ?? EMILIA GUTIÉRREZ / ARXIU ?? Teresa Cunillera
EMILIA GUTIÉRREZ / ARXIU Teresa Cunillera

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain