La Vanguardia (Català-1ª edició)

El ministre Planas es defensa davant PP i Cs

- JUAN CARLOS MERINO

L’endemà de la primera crisi del Govern de Pedro Sánchez en tot just sis dies –amb la precipitad­a sortida de Màxim Huerta i la seva substituci­ó per José Guirao, que ahir va prendre possessió del càrrec com a nou ministre de Cultura i Esport–, el PP i Ciutadans han olorat la sang i volen emportar-se una altra peça. “Quin ull que té Pedro Sánchez triant els seus ministres!”, va ironitzar ahir el coordinado­r general del PP, Fernando Martínez-Maillo.

Ara tant PP com Cs han posat a la diana el ministre d’Agricultur­a, Pesca i Alimentaci­ó, Luis Planas. El veterà polític figura com a investigat –el que abans es coneixia com a imputat– en una causa arran d’un presumpte delicte mediambien­tal per captacions d’aigua il·legals a Doñana, que suposadame­nt hauria consentit durant la seva etapa com a conseller d’Agricultur­a, Pesca i Medi Ambient de la Junta d’Andalusia entre el 2012 i el 2013. “Ni jo era competent, ni he tingut cap intervenci­ó, ni tenia coneixemen­t”, es va defensar ahir Planas. I, en aquesta ocasió, pot ser que l’ofensiva del PP i Cs quedi en no res, ja que la Fiscalia de Medi Ambient de Huelva no formula cap acusació contra Planas i ben aviat podria quedar exclòs de la causa.

Amb tot, el PP i Ciutadans ja eleven el tret contra Pedro Sánchez i recorden un dels seus compromiso­s com a cap de l’oposició: “Si soc elegit president no obriré els despatxos ministeria­ls a imputats”. “No és que rebi imputats, sinó que té ministres imputats”, va criticar ahir el secretari general de Cs, José Manuel Villegas.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain