La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un home es llança daltabaix d’un desè pis a Cornellà quan el volen desnonar

- JOSE POLO Cornellà de Llobregat

Ahir un veí de Cornellà de Llobregat de 45 anys es va llançar des d’un desè pis després que la comitiva judicial i els Mossos d’Esquadra anessin a casa seva per executar una ordre de desnonamen­t per impagament de les quotes del lloguer.

A les 10.30 hores la comitiva judicial es va personar a l’habitatge, situat al passatge de la Camèlia de Sant Ildefons, un barri ple de veïns humils que ahir estaven de dol. L’home es va negar a obrir-los. Per això després la policia catalana va acompanyar la comitiva. Van trucar a la porta, i l’home va preguntar qui hi havia. Quan va constatar que eren els Mossos, va decidir suïcidar-se tirant-se per la finestra. Va morir a l’instant, víctima de l’impacte. Els agents van sentir els crits de desconsol de la seva dona, que va ser traslladad­a al centre d’urgències i emergèncie­s socials de Barcelona en estat de xoc. A l’habitatge només hi vivia aquesta parella.

La propietat del pis és d’una entitat bancària, segons ahir van informar fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El banc va interposar la primera demanda el novembre del 2017, després de set mensualita­ts impagades. La denúncia va ser notificada a l’inquilí, que no va comparèixe­r ni tampoc va sol·licitar un advocat d’ofici, el gener d’aquest any.

El primer intent de llançament va ser el 13 de març, però es va suspendre fins al 22 del mateix mes. Un dia abans es va rebre un informe dels serveis socials

L’Ajuntament estudia emprendre accions legals contra el banc propietari de l’habitatge

de l’Ajuntament de Cornellà que alertava de la situació de vulnerabil­itat del demandat. Es va tornar a ajornar fins ahir.

L’home, que també tenia problemes d’addicció a substàncie­s estupefaen­ts, estava sent atès pels serveis socials municipals. De fet, la parella formava part de la llarga llista d’espera per aconseguir un lloguer social.

Ahir la regidora de Política Social, Montse Pérez, va assegurar que l’Ajuntament valora emprendre accions legals contra Banco Popular, propietari del pis. Els serveis jurídics municipals estan estudiant el cas. “Un banc no té tanta urgència per recuperar un habitatge”, va dir hores després dels fets la portaveu de l’administra­ció municipal.

Dimecres, un dia abans dels fets, l’Ajuntament va traslladar als jutjats un altre informe per avisar del greu risc d’exclusió social de la parella. Demanaven un altre ajornament, que no es va acordar. Ahir mateix la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Cornellà va paralitzar tres desnonamen­ts. Desconeixi­en la situació d’aquesta parella.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain