La Vanguardia (Català-1ª edició)

Així és la Melani, l’estrella de l’òpera

La guanyadora de ‘La Voz Kids’ actua aquest cap de setmana al musical ‘We love Queen’

- SÍLVIA PARÉS Barcelona

Petita, encantador­a i amb una veu impression­ant, així és Melani García, la guanyadora més jove de La

Voz Kids. D’Eliana (València) i amb només deu anys va enamorar tothom, jurat i públic, des del primer moment cantant lírica, una cosa poc habitual en nens de la seva edat. A les audicions a cegues del programa va cantar O mio babbino

caro acompanyad­a de l’Abracitos, l’osset de peluix que li van regalar els seus pares i que s’emporta a tot arreu perquè diu que li porta sort.

Tan bon punt va començar va deixar tots els tres coaches bocabadats. Melendi va ser el primer a girar-se i emocionar-se; poc després, Antonio Orozco i Rosario Flores també es van girar. Tots tres volien que formés part del seu equip, però ella va triar Melendi, perquè diu que té un esperit aventurer quan canta i que se sent identifica­da amb ell. La Melani explica a La Vanguardia que quan tenia vuit anys va decidir que volia cantar en un cor i els seus pares l’hi van apuntar. La professora va començar la primera classe amb una òpera de Mozart i a la petita li va encantar. A partir d’aquell moment va començar a buscar àries a internet i va descobrir la que ara és la seva ídol, Maria Callas, que afirma que la va hipnotitza­r.

El mes de maig passat, per a la final del concurs, va escollir l’ària

Nessun dorma, on la diva grega excel·lia, i va ser el públic del plató l’encarregat d’escollir-la com a guanyadora a través d’una votació, després de dotze setmanes de competició a l’equip de Melendi. Explica que el moment més bonic que recorda del seu pas pel concurs va ser la manera com es va adonar que havia guanyat. Tot i que les lletres amb el seu nom com a guanyadora estaven darrere seu, no s’havia adonat del triomf fins que el seu coach la va abraçar i ho va entendre tot. “Melendi és un guerrer, una persona molt amable. He après moltes coses, d’ell”, diu la Melani. També diu que fins als 14 anys no pot anar a un conservato­ri i, per això, va aprofitar al màxim els consells del seu vocal coach, però afirma que “si t’agrada el que fas i en gaudeixes, tot acaba sortint bé”.

El premi van ser 10.000 euros, que li han servit per apuntar-se a classes de piano. A més, també toca el violí i practica gimnàstica rítmica. Juntament amb els diners, ha guanyat gravar un single, Vivo por

ella, amb Universal Music –que sortirà el pròxim 29 de juny–, i un viatge a Port Aventura. De fusta d’artista no n’hi falta, ja que abans de participar a La Voz Kids ja havia guanyat el concurs de joves talents d’Alpedrete (Madrid) i el de joves promeses d’Alagón (Saragossa).

La Melani, amb només dos anys d’experiènci­a en el món de la música, va cantar cançons del Fantasma de l’Òpera, de Maria Callas o de Queen durant el seu pas pel concurs. Per això, divendres passat tenia la primera actuació al Coliseum de Barcelona per tancar el musical We love Queen, un homenatge a la mítica banda de rock dels setanta, vuitanta i noranta. La petita havia de cantar Barcelona, de Montserrat Caballé i Freddie Mercury, un dels himnes dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992, però alguna cosa va fallar. La llum se’n va anar i al cap d’una hora i mitja encara no havia tornat, de manera que l’organitzac­ió va decidir cancel·lar l’espectacle. La jove cantant, com estava previst, també actuarà demà i diumenge.

En un futur, a la Melani li agradaria ser “cantant, gimnasta o professora de gimnàstica rítmica o d’anglès”. Però el seu gran somni és “representa­r Espanya a Eurovisió i participar en alguna òpera teatral”, però de moment té clar que els estudis són la prioritat.

“Melendi m’ha ensenyat a ser una guerrera i a no rendir-me en els moments difícils”

 ?? MONTSE GIRALT ?? Melani García amb l’Abracitos al teatre Coliseum de Barcelona
MONTSE GIRALT Melani García amb l’Abracitos al teatre Coliseum de Barcelona
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain