La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’art i la moda es fonen en bosses de mà exclusives

Anna Cortina i Lupo Barcelona creen peces d’edicions limitades

- ISABEL CLARÓS Barcelona

El jove artista gràfic Ivan Forcadell és la nova aposta d’Anna Cortina per convertir les seves bosses de mà –que ahir va presentar a Soho House, de Barcelona– en obres d’art. Fa poc més d’un any que l’empresària va posar en marxa el seu projecte més personal, el de fusionar les seves dues passions: art i moda. Va buscar artistes perquè pintessin a mà les seves peces més icòniques: “Vaig fer de les meves bosses de mà unes teles perquè els artistes plasmessin les seves creacions”, explica Cortina. Així ha aconseguit peces exclusives, ja que de cada model es fa una edició limitada de només 10 peces numerades que es poden comprar a través del seu web.

Alguns són els artistes internacio­nals que Anna Cortina ha selecciona­t per a les seves bosses de mà. El belga Philippe Boonen pinta animals humanitzat­s i urbans, i a alguns els ha posat la cara de Picasso, Frida Kahlo, Jackie Kennedy o Iris Apfel. L’obra de l’artista saudita Ghadah Al Ajmi es diu Metàfores de l’ànima i reflecteix amb òrgans humans la seva pròpia lluita emocional en un país amb poques llibertats. Garbikw plasma la quinta essència de l’estil Kawaii, amb dibuixos alegres, i destaquen les bosses de mà amb els ulls de David Bowie, Kiss i Amy Winehouse, entre d’altres. I l’arquitecta romanesa Andrea Lukácks dibuixa il·lustracion­s geomètriqu­es inspirades en els estils de la Bauhaus i Modrian. A aquests quatre artistes s’hi ha unit Ivan Forcadell, que pinta a les bosses de mà de Cortina la fauna i la vegetació pròpia del Tròpic, i anuncia que és el primer dels molts projectes que tots dos tenen previst dur a terme.

La firma Lupo Barcelona també aposta des de fa anys per l’art. Primer va ser La Pedrera, després Joan Miró i dimarts va presentar una bossa de mà, Lady Fuster, inspirada en l’hotel Casa Fuster, un emblemàtic edifici modernista de Lluís Domènech i Montaner. La col·lecció inicial només consta de 25 unitats fetes amb pell bovina d’alta qualitat i disponible en sis tonalitats: perla, argila, mel, rosa, negre i blau.

El detall que fa única aquesta nova bossa de mà de Lupo, però, és l’ansa de mà de fusta de cedre inspirada en els poms de forja de la planta noble de l’edifici, que ha estat encarregad­a als tallers de marqueteri­a J. Ordóñez (al barri de Gràcia, molt a prop de l’hotel). La tasca més arriscada ha estat acoblar l’ansa de fusta amb l’estructura de pell de la bossa de mà. L’edició limitada dona un caràcter exclusiu a la bossa de mà, que costa 1.300 euros i que es pot adquirir a l’hotel o encarregar als punts de venda de la firma.

 ?? XXL ?? Moda i art A dalt, Anna Cortina (amb bossa de mà de Philippe Boonen) davant de les bosses de mà d’Ivan Forcadell, el seu nou artista. A l’esquerra, el Lady Fuster, de Lupo Barcelona, amb ansa de fusta inspirada en els poms de les portes de l’hotel Casa...
XXL Moda i art A dalt, Anna Cortina (amb bossa de mà de Philippe Boonen) davant de les bosses de mà d’Ivan Forcadell, el seu nou artista. A l’esquerra, el Lady Fuster, de Lupo Barcelona, amb ansa de fusta inspirada en els poms de les portes de l’hotel Casa...
 ?? CONCEPT ??
CONCEPT

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain