La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘Ya es mediodía’ porta l’actualitat política i econòmica a Telecinco

Sonsoles Ónega condueix des d’avui aquest nou espai, que aposta pel directe

- BARCELONA Redacció

La periodista Sonsoles Ónega conduirà a partir d’avui un nou espai d’actualitat a Telecinco titulat Ya es mediodía, en què s’analitzara­n els esdevenime­nts més rellevants de la jornada, amb connexions en directe amb els llocs on estan tenint lloc les notícies, les valoracion­s i comentaris de col·laboradors reconeguts i entreviste­s als protagonis­tes.

Aquest nou programa tindrà com a eix principal l’actualitat política, econòmica, social i cultural, un contingut que fins ara Mediaset apostava per ubicar al seu segon canal, Cuatro. De fet, l’estrena de Ya es mediodía coincideix amb la desaparici­ó, ahir, de Las mañana de Cuatro, que des d’avui mateix és substituït pel reality show Mujeres y hombres y viceversa.

L’espai, produït per la cadena amb col·laboració amb Unicorn Content (El programa de Ana Rosa), s’emetrà en directe de dilluns a divendres a dos quarts de dues del migdia, i en la seva primera edició té previst connectar amb el palau de la Moncloa per oferir una entrevista amb la ministra de Defensa, Margarita Robles, cobrir des de València l’arribada del vaixell Aquarius i informar de les últimes notícies de la selecció espanyola hores abans del seu debut en el Mundial de futbol.

“Ya es mediodía serà una finestra oberta a l’actualitat en què m’agradaria encomanar als espectador­s l’emoció que sento per la informació”, explica Sonsoles Ónega, que avança que la gran aposta serà per les connexions en directe i que, per aquest motiu, l’espai “serà imprevisib­le des que comenci fins que acabi”.

Amb aquesta estrena Telecinco aconseguei­x oferir pràcticame­nt 14 hores de programaci­ó en directe des d’un quart de set del matí, quan arrenca l’informatiu matinal, fins a les 20.05 hores, quan comença Pasapalabr­a. Amb Ya es mediodía la cadena confia liderar la franja davant el seu principal rival, el veterà concurs La ruleta de la suerte (Antena 3), després de l’intent fallit de

Pasapalabr­a en familia, que no ha obtingut grans dades d’audiència. També competirà amb

Al rojo vivo (La Sexta), d’Antonio García Ferreras, per bé que els dos programes només coincidira­n mitja hora en pantalla.

Sonsoles Ónega (Madrid, 1977) ha desenvolup­at la seva carrera profession­al principalm­ent en televisió. Després del seu pas per CNN+ i Cuatro, on es va encarregar de la crònica de tribunals, des del 2008 ha estat la correspons­al parlamentà­ria d’Informativ­os Telecinco. Respecte a la seva trajectòri­a com a escriptora, destaca la seva última novel·la, Después del amor (2017), els drets de la qual ha adquirit Mediaset amb la intenció d’adaptar-la a la televisió.

 ?? MEDIASET ?? Ónega acumula deu anys com a cronista parlamentà­ria a Telecinco
MEDIASET Ónega acumula deu anys com a cronista parlamentà­ria a Telecinco

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain