La Vanguardia (Català-1ª edició)

El PSC demana a Guirao rescatar la idea de cocapitali­tat cultural

- Barcelona

El líder socialista a Barcelona i secretari de Política Municipal del PSC, Jaume Collboni, va demanar ahir al ministre de Cultura i Esport, José Guirao, de recuperar el conveni de “cocapitali­tat cultural” de Barcelona, que “concebia que també és capital cultural espanyola i mereix inversions i atencions”.

En roda de premsa al Parlament, amb diputats i alcaldes socialiste­s, Collboni va donar la benvinguda al nou titular de Cultura i Esports –nomenat dimecres en substituci­ó de Màxim Huerta– i va celebrar la seva elecció com una “molt bona notícia”.

A parer de Collboni, Guirao té “un perfil acreditat des del punt de vista de la gestió cultural, ha treballat al sector públic i privat, al Museu Reina Sofia i a la Casa Encendida, una de les experiènci­es culturals més interessan­ts des del punt de vista de l’art contempora­ni a Madrid”, va recordar.

Aquest nomenament, va recalcar ahir, ha estat “molt ben rebut” al sector i, per això, ha mostrat la confiança que “com més aviat millor puguem saber quines seran les primeres mesures que prendrà”.

En aquest sentit, Collboni no va dubtar a llançar un primer repte i exigència al nou ministre cap a Catalunya: “Recuperem el conveni de cocapitali­tat cultural de Barcelona respecte a Madrid”, va demanar qui fins l’any passat va ser tinent d’alcalde de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

Al parer seu, aquell conveni durant el govern socialista anterior “va possibilit­ar la injecció de fons del Ministeri de Cultura a les institucio­ns de Barcelona i Catalunya referents a tot l’Estat, des del Liceu fins als grans museus de la ciutat”.

Aquestes, va recordar, es van beneficiar durant l’etapa socialista d’un conveni que concebia que Barcelona també és capital cultural espanyola i mereix inversions i atencions del Ministeri de Cultura i de l’Estat.

En l’etapa socialista anterior la bicefàlia cultural va permetre injectar fons en institucio­ns catalanes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain