La Vanguardia (Català-1ª edició)

Rússia comença amb eufòria

L’amfitriona venç els seus fantasmes amb golejada i doblet de l’hispanorús Txérixev

- GONZALO ARAGONÉS Moscou. Correspons­al

LA CRÒNICA L’amfitriona, que fa anys que no convenç l’afició, necessitav­a una empenta a l’inici dels Mundials. L’hi va donar dimecres un dels jugadors mes emblemàtic­s dels russos, el davanter Artiom Dziuba, que, empipat, va llançar un comunicat dirigit a la premsa: “És ofensiu que considerin aquest equip rus el més feble de la història. Nosaltres no som l’enemic”. Semblava respondre ahir a la seva portada l’esportiu de més tirada del país, Sport-Express, que cridava negre sobre blanc: “Endavant, Rússia!”

Dotze minuts van ser suficients per adonar-se que l’empenta estava donant resultat. Iuri Gazinski perforava la porteria d’Al-Muaiuf després d’una assistènci­a d’Aleksandr Golovín des de l’esquerra i inaugurava una tarda que feia molt de temps no es veia aquí. El selecciona­dor Stanislav Txertxésso­v abandonava la cara llarga que arrossegav­a des de fa vuit mesos, quan els seus deixebles van aconseguir la seva última victòria, en l’amistós amb Corea del Sud, i va començar a celebrar cada diana amb els braços enlaire. A la roda de premsa posterior hi va anar amb un somriure d’orella a orella. Estava justificat, ja que la d’ahir va ser la primera victòria de Rússia en un Campionat del Món dels últims 16 anys.

Segur que el resultat va cobrir les primeres expectativ­es d’un grup d’entusiaste­s aficionats mexicans, part dels molts aficionats estrangers que van omplir les gairebé 80.000 localitats de l’estadi principal del Mundial. “En aquest primer partit anem amb Rússia”, deia Alfonso García, de la ciutat de Chihuahua. “En un Mundial de futbol tots estem junts i oblidem les enemistats”, afegia la seva amiga Adriana. El pla del grup és quedar-se a Moscou fins al final del torneig i, per descomptat, veure vèncer la seva selecció. “Per un esdevenime­nt com aquest, la feina allà pot esperar”.

L’heroi de la jornada va ser el migcampist­a del Vila-real Denís Txérixev, que no figurava a l’alineació inicial. Va entrar a la gespa del Lujnikí al minut 24, després de la lesió d’Alan Dzagóiev, i va posar el 2-0 al marcador gairebé al final de la primera part. A la segona va fer doblet aconseguin­t un dels dos gols que va marcar Rússia en el temps afegit.

“Hem demostrat el que volem aconseguir al Mundial. Volem ser uns dignes amfitrions del torneig. Estic molt agraït als nois per haver complert amb tot el que teníem planejat”, va explicar després del partit Txertxésso­v. Però l’alegria i la golejada poden ser insuficien­ts segons el que passi en els pròxims partits de Rússia, contra l’Egipte de Salah i l’Uruguai de Luis Suárez, molt més rivals que l’Aràbia Saudita.

 ?? FELIPE TRUEBA / EFE ??
FELIPE TRUEBA / EFE
 ?? ALEXEY DRUZHININ / AFP ?? El príncep saudita Muhammad bin Salman amb Infantino i Putin
ALEXEY DRUZHININ / AFP El príncep saudita Muhammad bin Salman amb Infantino i Putin

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain