La Vanguardia (Català-1ª edició)

Gas Natural prolonga fins al 2030 l’acord amb Algèria

- Barcelona

Gas Natural Fenosa i Sonatrach van anunciar ahir un acord de renovació, fins a l’any 2030, del subministr­ament de gas provinent d’Algèria, que actualment representa més del 40% de l’aprovision­ament de la companyia espanyola. Els actuals acords de proveïment finalitzav­en l’any 2021 i la seva renovació era una de les prioritats que va assumir Francisco Reynés quan va ser nomenat president.

“Aquesta firma és un pas important per continuar reforçant l’aliança estratègic­a històrica amb Sonatrach. A més és, sens dubte, un avenç significat­iu en les relacions amb Algèria, ja que a través d’aquesta renovació s’assegura estabilita­t en el subministr­ament de gas a Espanya”, va subratllar Reynés en un comunicat. Segons la companyia gasista, l’acord garanteix la seguretat de proveïment d’Espanya, consolida un volum de subministr­ament per gasoducte d’aproximada­ment el 30% del consum del país i manté un repartimen­t òptim de gas natural (GN) i gas natural liquat (GNL) en el mix d’aprovision­aments.

El nou acord consolida les relacions entre Gas Natural i Sonatrach, que es remunten a fa 40 anys. Gas Natural va ser una dels primeres operadores que va apostar pel gas algerià i en l’actualitat és un dels dos principals clients de Sonatrach.

L’empresa estatal algeriana és, a més, el quart accionista de Gas Natural, amb una participac­ió del 4%. La seva entrada es va produir el 2011, arran de l’acord que va posar fi al litigi pels preus del gas.

“Les negociacio­ns per a l’extensió dels contractes han permès arribar a uns acords avantatjos­os per a les dues parts”, va destacar Gas Natural.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain