La Vanguardia (Català-1ª edició)

Puig compra la majoria de la firma de moda Dries Van Noten

El dissenyado­r belga reforçarà l’estratègia del grup a Àsia

- MAR GALTÉS Barcelona

Puig va firmar ahir l’adquisició d’una participac­ió majoritàri­a a Dries Van Noten, la casa de moda belga encapçalad­a pel dissenyado­r del mateix nom, que continuarà com a accionista minoritari, cap creatiu i president del consell. Dries Van Noten va fundar la seva firma el 1986 i era un dels pocs noms de la moda europea que es mantenia independen­t; finalment, després de mantenir negociacio­ns amb diversos candidats, inclosos fons d’inversió, s’integra en el grup familiar de moda i fragàncies amb seu a Barcelona i que ja és propietari d’altres firmes d’alta costura com Carolina Herrera, Nina Ricci, Paco Rabanne o Jean Paul Gaultier, a més de tenir les llicències de Prada, Christian Louboutin i Comme des Garçons.

La facturació de Dries Van Noten no s’ha fet mai pública, però fonts de la indústria citades ahir per The New York Times la situaven entre 30 i 60 milions d’euros.

L’import i els detalls de l’operació tampoc no s’han fet públics. Amb aquesta compra, Puig avança en la seva estratègia de creixement: la companyia va assolir el 2017 una facturació de 1.935 milions d’euros (pràcticame­nt l’objectiu de 2.000 milions que s’havia proposat en el seu pla triennal), i un benefici net de 228 milions d’euros (el 12% sobre les vendes). El nou objectiu és arribar als 3.000 milions de vendes el 2025. “Això significa continuar creixent més que el sector. De forma orgànica, i seguim proactius si sorgeixen oportunita­ts”, va dir, en la darrera presentaci­ó de resultats, Marc Puig, president executiu i membre de la tercera generació de la família propietàri­a.

Dries Van Noten, reconegut per la feminitat de les seves peces, les formes més sensuals que extravagan­ts, per la suavitat i els matisos dels seus colors, un blau o un groc que porten el seu cognom, té vuit punts de venda propis (el principal a Anvers, dos a París, i Hong Kong, Tòquio, Osaka, Singapur i Kuwait), a més d’estar present en més de 500 punts de venda selectes en 52 països, i en 30 botigues en grans magatzems de luxe. I, important: no té cap línia de perfums al mercat.

“Estic encantat de compartir l’inici d’un nou capítol de la companyia Dries Van Noten i de la meva feina com a dissenyado­r al costat de Puig, una empresa que sempre he respectat. Em complau el seu suport i compromís. He estat buscant un soci fort per a aquesta empresa que he construït al llarg de trenta anys”, va dir ahir el dissenyado­r en un comunicat. “Em fa especialme­nt feliç que Anvers i el meu equip continuïn sent el cor i el centre de la companyia”.

La forta presència de Dries Van Noten a Àsia coincideix amb l’aposta de creixement de Puig, que a començamen­ts del 2017 va firmar un acord amb Luxasia, empresa de retail i distribuci­ó de productes de bellesa de luxe a la regió.

Puig, companyia fundada el 1914, és el cinquè grup mundial de perfumeria selectiva. Fa el 15% de les seves vendes a Espanya i el 85% a la resta del món (el 44% en mercats emergents). Fabrica a Espanya i França, té 26 filials pròpies i un total de 4.472 empleats.

Fonts de la indústria situen la facturació de Dries Van Noten entre 30 i 60 milions d’euros

 ?? PUIG ?? Marc Puig i Dries Van Noten, ahir després de firmar l’acord a Anvers
PUIG Marc Puig i Dries Van Noten, ahir després de firmar l’acord a Anvers

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain