La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cristiano accepta pagar 19 milions i Hisenda ho estudia

El madridista assumeix 4 delictes i 2 anys de pena que no implicarie­n entrar a la presó

- JOSÉ MARÍA BRUNET Madrid

Cristiano Ronaldo volia tenir tancat un pacte amb Hisenda abans del Mundial i gairebé ho aconseguei­x. Ha arribat a un acord amb l’Advocacia de l’Estat que implicaria acceptar que va cometre quatre delictes fiscals amb la gestió dels seus drets d’imatge, i pagar una quantitat molt propera als 19 milions d’euros, més la multa que després se li imposi a canvi de no enviar-lo a presó. Però l’Agència Tributària encara no ha donat el vistiplau al resultat d’aquesta negociació.

El canvi de govern ha influït en la falta de plàcet d’Hisenda. Fonts pròximes a la negociació duta a terme durant els últims mesos afirmen que la direcció actual de l’Agència Tributària s’estima més que l’acord sigui beneït o vetat quan entrin els nous alts càrrecs d’aquest organisme, que el Govern de Pedro Sánchez encara no ha nomenat. L’equip sortint del ministeri que fins fa pocs dies dirigia l’exministre Cristóbal Montoro ha preferit, en definitiva, que siguin els seus successors els que decideixin sobre la procedènci­a o no del pacte negociat entre l’advocat de Cristiano, l’exmagistra­t de l’Audiència Nacional José Antonio Choclán i l’Advocacia de l’Estat.

L’acord inclou que Cristiano accepti que va cometre quatre fraus a Hisenda. Per cadascun d’aquests delictes el davanter madridista assumiria una pena de sis mesos de presó. En total, per tant, seria condemnat a dos anys de presó. Aquest és el límit perquè no hi hagi d’ingressar.

La Fiscalia estaria en principi d’acord amb tots els extrems de la negociació. L’Advocacia de l’Estat, en canvi, acceptarà la suspensió de les penes de presó, però no canviar-les per multes. En tot cas, el tribunal sentenciad­or sí que faria seu l’acord perquè Cristiano pugui substituir les penes de presó per la sanció pecuniària. Això és el que ha passat en diversos casos precedents.

El canvi d’estratègia de Ronaldo ha estat radical els últims mesos. Quan la Fiscalia de Delictes Econòmics de Madrid va presentar la denúncia en contra seu, estimulada des de la Fiscalia General de l’Estat, va reaccionar negant qualsevol possible delicte i mostrant gran irritació quan va ser citat per declarar com a imputat pels quatre delictes fiscals esmentats.

Es va especular, fins i tot, que volgués abandonar el Reial Madrid, consideran­t que era el club blanc el que havia de fer front a les seves presumptes infraccion­s fiscals. Després, quan va declarar davant la jutgessa de Pozuelo encarregad­a del cas, va dir que ell només entén de futbol, i no pas de legislacio­ns fiscals. L’acord ara assolit amb l’Advocacia de l’Estat revelarà el contrari i possibleme­nt permetrà que el seu agent, Jorge Mendes, quedi fora de l’afer, una cosa que Cristiano creia fonamental per tancar el pacte.

ELS TERMES DEL PACTE L’Advocacia de l’Estat imposa que el jugador confessi quatre delictes fiscals, i CR7 ho assumeix

 ?? MOHAMED MESSARA / EFE ??
MOHAMED MESSARA / EFE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain