La Vanguardia (Català-1ª edició)

Eduardo Mendoza

- Redacció

ESCRIPTOR

L’escriptor barceloní Eduardo Mendoza (75) anuncia una nova novel·la, El rey recibe, per a principis del mes de setembre. L’obra serà la primera d’una trilogia en què s’ha embarcat el guanyador del premi Cervantes 2016.

Eduardo Mendoza publicarà a començamen­ts de setembre la seva nova novel·la, El rey recibe, primera entrega de la trilogia Las tres leyes del movimiento. Es tracta, segons fonts de Seix Barral, la seva editorial, d’un projecte literari extens, amb un primer volum que rondarà les 350 pàgines. Això contrasta amb els seus darrers títols –Qué está pasando en Catalunya? (2017), assaig sobre el conflicte català; El secreto de la modelo extraviada (2015) o El enredo de la bolsa y la vida (2012), protagonit­zades pel seu detectiu boig.

“Un s’adona que ha estat testimoni d’esdevenime­nts que en el seu moment van semblar transcende­ntals i després van resultar no ser-ho. I també que ha viscut grans transforma­cions socials sense advertir-ne la importànci­a. A partir d’aquesta reflexió em vaig embarcar en un projecte del qual ara presento la primera part”, diu Mendoza. El rey recibe comença a Barcelona el 1968, i narra la peripècia d’un periodista novell que entaula relació amb un príncep exiliat. I segueix durant els anys setanta a Nova York, on les reivindica­cions a favor de la igualtat racial, els hippies, el feminisme o el moviment gai van acabar propiciant canvis socials profunds.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain