La Vanguardia (Català-1ª edició)

Protecció de dades

-

M’he assabentat pels mitjans de comunicaci­ó que un hospital s’ha negat a informar el familiar d’un pacient del lloc d’estada d’aquest últim, al·legant que no tenen autoritzac­ió del pacient per fer aquesta comunicaci­ó.

Seguint el fil d’aquesta historia per no dormir, podem arribar a concloure que cal prescindir de tot el servei de correus, ja que jo, en particular, i la immensa majoria no hem donat el nostre consentime­nt explícit al remitent perquè comuniqui al carter on ha de fer arribar el correu.

Tot això no és altra cosa que el resultat d’un sistema burocràtic gestionat per gent que viu instal·lada en un món diferent del dels simples mortals, i en l’exercici de la seva potestat i sapiència no té cap inconvenie­nt a transmetre’ls infinitat d’obligacion­s d’un resultat més aviat incert.

Tota la nova parafernàl­ia amb què s’obliga infinitat de petites i mitjanes empreses no traurà que d’aquí uns mesos ens assabentem que alguna gran multinacio­nal de les dades ha aconseguit indegudame­nt les nostres o, el que és pitjor, les ha manipulat. I en aquest cas, no dimitirà cap dels buròcrates que s’han atorgat el dret a inflar-nos amb obligacion­s. De moment, els petits ja estan assumint una nova càrrega. I en van moltes.

JORDI ANTICH I CORGOS

Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain