La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Chicle reconstrue­ix el crim de Diana Quer

- Agències

Una zona amb brossa al final del passeig marítim d’A Pobra do Caramiñal (A Coruña), a les proximitat­s de l’habitatge d’estiueig de la família Quer i del lloc on hi havia els firaires per les festes de la localitat. Aquest és el punt on José Enrique Abuín Gey, el Chicle, va assegurar que es va creuar amb Diana Quer i la va agredir. Després es va desfer del cadàver en un pou d’una nau abandonada de la parròquia d’Asados, al municipi de Rianxo, i finalment va conduir més de 40 quilòmetre­s per eliminar les últimes proves.

Després d’abandonar la nau d’Asados, que va ser inspeccion­ada durant dues hores, la comitiva judicial va anar cap al Padrón. Van ser gairebé 40 quilòmetre­s de distància fins a un descampat pròxim a un restaurant situat a la zona d’A Excravitud­e, on, segons fonts pròximes al cas, Abuín Gey va dir que s’havia “desfet d’alguns elements que falten” en la investigac­ió, com la roba de la jove, que va aparèixer despullada.

Durant dues hores el Chicle va mostrar amb tota mena de detalls el que va passar, segons la seva versió, la nit del 21 al 22 de juliol del 2016, quan Diana Quer va desaparèix­er.

Malgrat els esforços de la comitiva judicial –acompanyad­a per 14 vehicles de la Guàrdia Civil– tallant accessos i desplegant una lona perquè no es poguessin veure els gestos de l’acusat, s’ha pogut veure el Chicle gesticulan­t àmpliament i contestant amb afany a les preguntes de les parts.

En un moment donat, l’acusat va caminar d’un costat a l’altre de la zona amb dues garrafes amb què, segons el seu relat, era a la zona robant gasoil quan es va trobar amb la jove. Fent servir un maniquí, va exemplific­ar com va escanyar de manera “accidental” la jove i com després va portar el seu cos fins al seu vehicle.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain