La Vanguardia (Català-1ª edició)

Es busquen 73 espais on els gossos puguin córrer

-

ma a una persona que passa molt temps passejant amb el gos. Diuen que passejar el gos ajuda a conèixer molta gent. Per això el col·lectiu es pot mobilitzar amb facilitat.

“I és que els pipicans, tant els nous com els antics, són terribles –continuen els iguestes del Guinardó–. Converteix­en el costum de treure el gos en un tràmit que vols resoldre com més aviat millor, que es redueix a esperar que faci pipí i tornar a casa. Tinc la casa plena de sorra de pipicà. Necessitem espais on el gos pugui córrer davant teu, a almenys 50 metres, i no racons. Tots hem d’aprendre a conviure. El problema és que quan l’alcaldessa Ada Colau va venir al barri, fa un parell de mesos, va venir a l’hora de treure el gos, i nosaltres no hi érem... I els antigossos la van omplir de queixes, fins i tot li van dir que volien que obligués els gossos a anar amb bolquers”.

El comissiona­t municipal d’Ecologia, Frederic Ximeno, explica que el 2014 l’Ajuntament de Barcelona va aprovar una ordenança que veta la presència d’animals de companyia “als parcs infantils o jardins d’ús dels infants”. A més a més, la norma obliga a portar-los amb corretja en tots els espais públics tret dels dedicats especialme­nt als animals i les zones de la ciutat que especifiqu­i un decret d’alcaldia. “Ara –afegeix Ximeno– estem ultimant aquell decret, una proposta de 73 espais de Barcelona d’usos compartits on en determinad­es hores es podran deixar els gossos solts”. La idea és que qualsevol ciutadà en tingui un a menys d’un quart d’hora de casa. Parlem de petites places, espais en parcs, trams de carrers per als vianants... Una possibilit­at seria la part baixa d’Enric Granados. Barcelona, diu el comissiona­t, és una ciutat molt densa, tant d’usos com de persones, i la gestió de l’espai públic és molt complicada”.

“La veritat és que anem amb retard, treballant a tota màquina –continua Ximeno–. El termini per elaborar aquest decret s’acaba al setembre. Esperem posar en funcioname­nt els 73 nous espais d’usos compartits a la tardor. Els districtes ja els van debatre amb les entitats veïnals, i al juliol presentare­m la proposta al Consell Municipal de Convivènci­a, Defensa i Protecció dels Animals, on estan representa­des les entitats animaliste­s. A la tardor també estaran a punt almenys deu zones d’esbarjo per a gossos.

Ja hi ha set d’aquestes àrees en funcioname­nt i cinc més en projecte. Sabem que algunes estan registrat queixes, i les tenim en compte per millorar”.

Una ordenança veta des del 2014 la presència d’animals a les àrees de jocs infantils Es preveu l’opció de convertir trams de carrers per a vianants en zones compartide­s

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Usuaris del pipicà instal·lat al parc de Piscines i Esports del districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona
LLIBERT TEIXIDÓ Usuaris del pipicà instal·lat al parc de Piscines i Esports del districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain