La Vanguardia (Català-1ª edició)

Rabat celebra el mig segle de Pomellato

La joieria barcelonin­a té en exclusiva la col·lecció Iconica

- BEGOÑA CORZO

L’acollidora terrassa de la botiga insígnia de la joieria Rabat, al passeig de Gràcia, és un d’aquells racons secrets de Barcelona. I dijous a la nit, amb l’estiu ja instal·lat a la ciutat, era l’ocasió propícia perquè la família de joiers la tornés a obrir als seus amics i clients per celebrar el 50è aniversari de Pomellato.

La firma italiana, que va inventar la joieria per al dia a dia, va presentar una selecció de peces d’or blanc i rosa entre les quals brillaven les de la col·lecció Iconica, un homenatge a la tradició artesana i als orígens de la marca que entronca amb una altra firma familiar com és Rabat. “És una marca molt dolça i femenina”, explicaven Esteve Rabat i el seu fill Jordi, als quals acompanyav­en les seves dones, Rosa Mairal i Eva Palao.

Entre els més de 200 assistents al còctel destacava Jaime de Marichalar, gran amic de la família Rabat. També els actors Peter Vives i Marc Clotet i la presentado­ra i model Elsa Anka. Tots tres intercanvi­aven bromes i moltes fotos. Vives, que va saltar a la fama per El tiempo entre costuras i Velvet, hi va anar amb Yaiza Navarro, la seva

Jaime de Marichalar, els actors Peter Vives i Marc Clotet i la model Elsa Anka, entre els més de 200 convidats

nòvia des de fa un any i mig, que “treballa al darrere de les càmeres”. Vives, feliç de tornar a viure a Barcelona, estrena per Nadal Afanys d’amor perduts, de Shakespear­e, al TNC, i ha rodat a Austràlia, a les ordres de Steve Jacobs, “una bogeria sobre un actor que decideix fer una pel·lícula autobiogrà­fica”. El títol provisiona­l és Sempre he volgut dirigir. Potser això explica les bromes de Marc Clotet: “Rebent consells de mister Peter”.

Elsa Anka (52), mare de Lidia Torrent, la cambrera més famosa del país pel reality First dates, s’està reinventan­t com a influencer a Instagram: “Crec que les dones a partir de 35 anys s’identifiqu­en molt amb mi. Em guanyo a pols cada seguidor”, assegura.

Els acords de la saxofonist­a Anastasia McQueen embastaven les xerrades, i entre convidats com Francisco Gaudier, president del Cercle del Liceu; el doctor Bonaventur­a Clotet; Joan Vehils, primer marit d’Arantxa Sánchez Vicario, o la directora d’Oxigen, Estrella Pujol, passaven ballarines vestides amb miralls. La nit va ser càlida i brillant, com una joia.

 ?? . ?? Peter Vives, Elsa Anka, Rosa Mairal, Esteve Rabat, Eva Palao, Marc Clotet i Jordi Rabat
. Peter Vives, Elsa Anka, Rosa Mairal, Esteve Rabat, Eva Palao, Marc Clotet i Jordi Rabat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain