La Vanguardia (Català-1ª edició)

El cas Griezmann, segons Piqué

“Jo només hi vaig posar les càmeres; ho vaig saber al matí i vaig parlar amb el club”, diu el defensa

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

A la zona mixta de l’estadi de Sotxi, Gerard Piqué va haver de parlar més com a jugador del Barcelona i com a fundador de la productora Kosmos que com a jugador de la selecció espanyola. Entre el barcelonis­me hi ha una part important d’aficionats molestos que no entén el paper del central en el no fitxatge del davanter francès pel Barça, que fa que la planificac­ió esportiva per a la pròxima temporada hagi de tornar a començar de zero. Per això, obligat per l’enrenou, Gerard Piqué va sortir a defensar la seva actitud i va insistir que l’única voluntat que tenia era acostar els dubtes de Griezmann a la gent i que no va interferir mai en la decisió, si bé va caure en alguna contradicc­ió donant la seva versió.

En aquest sentit, Piqué assegura que no va saber la decisió de l’atacant francès de quedar-se a l’Atlètic fins dijous al matí, quan al documental es veu que Griezmann ho té ben clar el 3 de juny, onze dies abans.

“No entenc la crítica que se’m fa. Em sap greu la reacció que hi ha a Barcelona. No és veritat que hi hagués dos finals gravats. El que hi ha és el que s’ha vist. Jo vaig saber que no venia al Barcelona dijous al matí”, va revelar el defensa, que a més va fer públic que de seguida es va posar en contacte amb la directiva del Barça perquè pogués reaccionar. “Vaig parlar amb gent del club tan bon punt ho vaig saber. Ja no hi havia marge de reacció, però. He parlat amb el president i estava fotut perquè volia fitxar-lo”, va explicar sobre la seva conversa amb Josep Maria Bartomeu, que li va trucar personalme­nt.

Així i tot, va admetre que ja sabia el no de Griezmann quan va posar la icona de les crispetes a Twitter per crear expectació davant la imminent emissió del programa a Movistar #0. Malgrat això, tot i prioritzar la seva visió empresaria­l, Gerard Piqué no considera oportú que es digui que ha estat deslleial al Barcelona. “El meu compromís amb el club és ara mateix el més indubtable que hi ha al món”, va sentenciar.

“He professat amor al club des del dia que vaig néixer. Si jo no hagués gravat res, la decisió hauria estat la mateixa”, es va defensar per fer entendre que ell no és el culpable del rebuig de Griezmann del Barça.

Piqué va recular fins a la idea inicial del documental, perquè la situació li recordava la de LeBron James el 2010 quan es debatia entre Cleveland i Miami. “És un programa que acosta molt els jugadors. Jo només vaig tenir la idea de gravar el contingut de la decisió. No estava gravant amb la càmera cada dia per saber el que estava passant. Soc la persona que fa arribar a la gent la decisió de Griezmann”, va aclarir.

I va insistir que ell no va estar al corrent dels continguts fins dijous. “El meu equip [de Kosmos] em va trucar ahir al matí [dijous] per dir-me que el reportatge sortiria aquella mateixa nit. Jo no he assessorat Griezmann, sinó que tan sols hi he posat les càmeres perquè es vegi que difícil que és prendre una decisió tan important”.

Després Piqué es va afegir al corrent d’opinió que Griezmann potser no era prioritari. “Aquest club és més gran que qualsevol jugador. Si un jugador no vol venir per raons esportives o econòmique­s, hi ha altres jugadors que són molt bons i que sí que voldran fer-ho. El club està per sobre dels jugadors”.

Finalment, el central es va referir a l’acomiadame­nt de Julen Lopetegui de la selecció i el seu fitxatge pel Madrid. “El fet que negociés amb el Madrid a mi no em va molestar. En el fons, ve un club grandíssim i et dona una gran oportunita­t. Les formes són més discutible­s”, va apuntar, tot i que avisa: “El Madrid l’encerta contractan­t Lopetegui”.

 ?? ADRIAN DENNIS / AFP ?? Gerard Piqué forcejant amb Cristiano
ADRIAN DENNIS / AFP Gerard Piqué forcejant amb Cristiano

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain