La Vanguardia (Català-1ª edició)

Giménez fa de Suárez

L’Uruguai rebenta en temps afegit la resistènci­a d’uns ‘faraons’ sense Salah

- GONZALO ARAGONÉS Moscou Correspons­al

Mohamed Salah, el crac del Liverpool, va fer ahir 26 anys, però encara convalesce­nt de la lesió d’espatlla que va patir a la final de la Champions contra el Madrid no va poder celebrar-ho debutant en el Mundial de Rússia al Iekaterinb­urg Arena. La seva presència podria haver retallat la petita diferència amb l’Uruguai en el segon partit del campionat. El duel entre el mestre uruguaià Óscar Tabárez i el savi argentí Héctor Cúper, que va créixer en interès després de la golejada que li va clavar Rússia a l’Aràbia Saudita en el partit inaugural, es va decidir a favor dels deixebles del primer només al final.

Durant els primers 45 minuts i bona part de la segona part els faraons van intercepta­r les assistènci­es a l’àrea de l’Uruguai, salpebrade­s amb innocents xuts a porteria. A l’altre costat, els celestes (ahir de blanc) desbaratav­en els cops d’esperó, els driblatges sense fruits i els febles contraatac­s d’Egipte.

Els uruguaians semblaven favorits entre l’afició russa. Primer per la seva història, primers campions del món, i segon per interès: la victòria del favorit del grup podria facilitar l’objectiu de la selecció de Rússia de superar la primera fase. L’ex del Celta Aleksandr Mostovoi, que va pronostica­r un 0-2 al diari SportExpre­ss, destacava la presència de “bastants jugadors magnífics que poden marcar en qualsevol moment” davant un Egipte sense Salah.

L’entrada a la segona part de Carlos Sánchez (migcampist­a del Monterrey) i Cristian Rodríguez (Peñarol) va donar més força al grup que lidera Luis Suárez. El davanter del Barça va agafar profundita­t i en una de les jugades ben trenades a l’àrea es va plantar davant de la porteria abans que el porter egipci Al-Xenawi, el millor del partit, que va tenir temps de atrapar la pilota.

Més emoció va posar des de la frontal de l’àrea Edinson Cavani (PSG), que va estar a punt de marcar amb un xut que va desviar el porter i un altre cacau carregat de pólvora que va picar al pal. Quan tot apuntava a un empat sense més història, una falta indirecta gairebé des del córner va col·locar la pilota a l’àrea petita quan el rellotge estava a punt de marcar el 90. José María Giménez (defensa a l’Atlètic de Madrid) la va ficar a la xarxa d’un cop de cap.

La Lliga espanyola sembla que està donant aroma al Grup A. Denís Txérixev , del Vila-real, va aconseguir el dijous dos dels cinc gols de Rússia en el partit inaugural. La subcampion­a de l’Àfrica, a qui Cúper ha ficat al Mundial 28 anys després, tindrà la seva oportunita­t la setmana que ve. Salah estarà a a punt i pot fer valer els seus 44 gols amb els reds d’enguany. Al grup més assequible hi pot haver emoció fins al final.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain