La Vanguardia (Català-1ª edició)

Calviño crea el seu propi equip en el departamen­t

- CONCHI LAFRAYA Madrid

La ministra d’Economia i Empresa, Nadia Calviño, va nomenar ahir els principals càrrecs del seu departamen­t, així com el secretari general del Tresor. En tots els casos ha optat per profession­als que ja havien ocupat càrrecs similars en l’administra­ció en la mateixa àrea o una de molt pròxima o que coneixen molt bé el departamen­t per al qual han estat elegits. Dels quatre primers nomenament­s, dos són homes i els altres, dues dones.

En concret, Carlos San Basileo ha estat designat secretari general del Tresor i Política Financera. Fins ara era director general del mateix organisme, amb la qual cosa coneix bé els seus secrets i el funcioname­nt de la política monetària. Ana de la Cueva serà la nova secretària d’Estat d’Economia i Suport a l’Empresa. De la Cueva es va ocupar entre els anys 2004 i 2009 de la Comissió delegada del govern d’Economia a la Moncloa, organisme la presidènci­a del qual ha tornat al ministeri de Nadia Calviño. Anteriorme­nt, el 1999 va ser nomenada subdirecto­ra general adjunta de Política Comercial. De la Cueva també ha estat vocal assessora de la direcció general de Finançamen­t Internacio­nal del Ministeri d’Economia. És neboda de l’exgovernad­or del Banc d’Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez.

Francisco Polo serà secretari d’Estat per a la Societat de la Informació i l’Agenda Digital, després de la creació de la start-up Actuable el 2010, que es va fusionar amb Change.org, la plataforma de peticions més gran del món. El comunicat del ministeri atribueix a Polo que la secció espanyola sigui de les que més aporten en proporció amb la plataforma. Finalment, Carmen Balsa serà la directora del gabinet de la ministra d’Economia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain