La Vanguardia (Català-1ª edició)

Makis del món

Teikit espera facturar 3,75 milions el 2018, amb una alça del 25%

-

Martín Puppo i Quim Mas són dos joves que van unir les seves ganes d’emprendre l’any 2012 i van iniciar un projecte anomenat Teikit, que ofereix un concepte de sushi allunyat de la tradició, ja que barreja els típics rolls de la cuina asiàtica amb l’essència i els sabors de múltiples països del món. En la seva carta, que renoven cada sis mesos, es troben innovacion­s com l’Oslo amb mousse de salmó, l’Havanera amb arròs negre o el Bangkok amb espècies tailandese­s. “Agafem cuines d’altres parts del món, com la Xina, Corea, França, Sud-amèrica, el Brasil o Tailàndia i els hi espremem el sabor”, explica Puppo. Els dos emprenedor­s compten també amb el suport de Ramon Duran com a soci financer.

Quim Mas va perdre la seva feina com a comercial per la crisi i posteriorm­ent va iniciar un primer projecte de cuina japonesa, que no va tenir èxit. Es deia Sushi

10. A partir d’allà va tenir molt clar el que volia per al seu negoci i, sobretot, “el que no volia”. Puppo és uruguaià, va estudiar empresaria­ls i fa quinze anys que viu a Barcelona. Va veure una oportunita­t de negoci clara perquè el servei a domicili no era gaire comú a Sant Cugat del Vallès, on van establir el seu primer local. “El take away amb sushi no existia”, explica Puppo. El 2017, el negoci del servei a domicili va generar unes vendes de 450 milions d’euros, un 13,1% més que l’any anterior, segons l’observator­i sectorial DBK d’Informa. Avui dia, Teikit té sis punts de venda a Catalunya: Barcelona, Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Sabadell i Rubí; i la plantilla consta de vuitanta treballado­rs. El que va començar sent exclusivam­ent servei a domicili ha anat evoluciona­nt i, des de fa mesos, aposten també per la degustació al mateix local. Ja disposen d’aquesta opció a Barcelona, Sabadell i Sant Cugat. “Estem veient que la tendència va per aquí i ens adaptem ràpidament”, diu Martín Puppo. Renovar l’oferta de productes s’ha convertit en una necessitat per seguir augmentant un 25% els ingressos de l’empresa cada any. Segons expliquen, aquest és el seu increment constant. El primer any, el local de Sant Cugat va generar 300.000 euros, que es van convertir en 840.000 l’any passat. En conjunt, l’empresa va facturar 3 milions l’any 2017 i preveu arribar als 3,75 milions el 2018. Els seus plans d’expansió estudien diverses localitats, com Mataró, Tarragona, Reus o Girona, per obrir l’any 2019.

L’empresa té vuitanta treballado­rs i basa el seu model de negoci en una renovació constant

 ?? XAVIER CERVERA ?? Martín Puppo i Quim Mas, fundadors de Teikit
XAVIER CERVERA Martín Puppo i Quim Mas, fundadors de Teikit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain