La Vanguardia (Català-1ª edició)

CASH & ROCKET

- NIEVES ÁLVAREZ Per fer donacions: www.cashandroc­ket.com/donate

Fa uns dies, vaig tornar d’una de les experiènci­es més trepidants i enriquidor­es de la meva vida: el Cash & Rocket. Un tour patrocinat per la meva família de Maserati amb l’únic propòsit de recaptar fons per a tres organitzac­ions sense ànim de lucre: Art of Elysium, enfocada a fomentar l’art, la creativita­t i l’emotivitat de joves artistes en risc d’exclusió social; Shine on Sierra Leone, dedicada al desenvolup­ament de salut sostenible i a l’educació; i, finalment, Sumbandila, un programa orientat a la formació de nens sense recursos però amb talent.

De raons no en faltaven, de cotxes tampoc, i de ganes, encara menys. San Francisco va ser el punt de partida d’un periple americà capitaneja­t exclusivam­ent per dones. Un selecte grup de vuitanta dones procedents de mons com la moda, l’art o el cinema, equipades amb samarretes vermelles i disposades a conduir pels camins de la solidarita­t i a frenarse davant les injustície­s.

La marea vermella es va convertir durant la setmana passada en una actitud, un sentiment i, abans que res, un repte. Quaranta equips en quaranta vehicles, preparats per viure una gesta inesborrab­le per la Costa Oest. Aquella mateixa nit, es va celebrar la Gold Party, un sopar benèfic organitzat per una dona totpoderos­a com Julie Brangstrup, creadora de Cash & Rocket per donar visibilita­t a aquesta iniciativa i empènyer els convidats a col·laborar-hi econòmicam­ent.

L’endemà, la ciutat del Golden Gate es despertava mentre els meus nervis afloraven. Tot a punt: el meu cotxe, el número vint-i-quatre, un Maserati Levante, la meva companya Rachel Zeilic, directora creativa de Majorelle, i per davant, un repte de set-cents quilòmetre­s. Les primeres destinacio­ns: Monterey i Santa Bàrbara. La processó vermella va ser escortada per la policia local fins arribar a l’autopista. Un cop allà, vam gaudir d’una conducció plàcida, sense competitiv­itat i despertant l’interès dels nadius.

La màgia de Los Angeles ens esperava. Vam monopolitz­ar Rodeo Drive estacionan­t-hi els quaranta vehicles. Milers de curiosos s’acostaven a nosaltres per interessar-se per aquest projecte, i la nostra tasca

“San Francisco va ser el punt de partida d’un periple americà capitaneja­t exclusivam­ent per dones”

va ser abans que res, fomentar la col·laboració ciutadana. En fer-se de nit, el Pijama Party va conquerir la ciutat de les estrelles. L’esperit de les Destiny’s Child es va manifestar gràcies a l’actuació estel·lar d’una de les seves exintegran­ts: Michelle Williams. Una vetllada carregada de suport en la qual es van vendre tots els lots subhastats, el de més valor: quatre dies a París amb assistènci­a a la desfilada d’alta costura de Valentino.

Las Vegas va ser la nostra última parada d’aquest apassionan­t camí. La meva expedició acabava no sense abans agrair la solidarita­t transforma­da en mig milió recaptat i gaudir de l’últim ball a la gala de clausura amb la resta de la marea.

 ?? NIEVES ÁLVAREZ ?? Álvarez davant el cotxe que va conduir a la Cash &Rocket
NIEVES ÁLVAREZ Álvarez davant el cotxe que va conduir a la Cash &Rocket
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain