La Vanguardia (Català-1ª edició)

Trobada morta una exregidora de Rita Barberá imputada per corrupció

- SALVADOR ENGUIX

L’exregidora de l’Ajuntament de València María José Alcón, que va formar part de l’equip de govern de la també malaguanya­da Rita Barberá, va morir ahir al municipi de Callosa d’En Sarrià (Alacant). Pel que sembla, segons diverses fonts, va ser trobada al carrer després de precipitar-se del balcó del seu habitatge, una quarta altura. La Guàrdia Civil investiga la tragèdia, que ahir va generar una àmplia commoció al Partit Popular valencià.

Alcón estava imputada en diverses peces del denominat cas Taula, una instrucció que va partir del cas Imelsa (en què hi havia implicat l’expresiden­t de la Diputació de València, Alfonso Rus). En el cas Taula s’investiga el presumpte blanqueig de diner que presumptam­ent va organitzar el PP de Barberá per finançar il·legalment les activitats d’aquest partit a la campanya municipal del 2015. És el que se’n va dir “el pitufeo”, amb què els regidors, assessors i treballado­rs del PP van deixar, presumptam­ent, mil euros cada un en negre i se’ls va tornar posteriorm­ent en un compte corrent.

L’exregidora era la dona d’Alfonso Grau, el que va ser el totpoderós

Alcón, clau per a la instrucció del cas Taula, era la dona de Grau, mà dreta de l’alcaldessa del PP

vicealcald­e de Barberá i que va ser imputat i posteriorm­ent absolt en el cas Nóos.

María José Alcón va ser clau en la investigac­ió del cas Taula. Una conversa amb el seu fill, gravada per la Guàrdia Civil, va posar sobre la pista –amb un anònim enviat a la Fiscalia Anticorrup­ció– els investigad­ors sobre la presumpta operació corrupta, que se segueix al jutjat d’instrucció 18 de València i en la qual hi ha imputats 50 regidors més, assessors i treballado­rs del PP.

Com a regidor de l’Ajuntament de València, Alcón va ocupar la cartera de Cultura, que va exercir amb molta discreció. A causa de problemes de salut, va deixar el càrrec a l’equip de govern i posteriorm­ent va tornar a l’equip de Barberá com a assessora.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain