La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una vianant mor atropellad­a per un Cabify

El conductor va perdre el control, va pujar a la vorera a Aragó amb Casanova, no va frenar i va envestir dues dones

- MAYKA NAVARRO

Una dona de 34 anys va morir dissabte a la matinada quan va ser envestida a la vorera per un VTC (vehicle de transport amb conductor) de l’empresa Cabify. El sinistre va passar a la freqüentad­a cantonada dels carrers d’Aragó amb Casanova de Barcelona. Per causes que investiga la Guàrdia Urbana, el xofer, de 50 anys i que va donar negatiu en les proves d’alcohol i droga, va perdre el control, va pujar a la vorera i va envestir dues dones. Una va morir i l’altra va resultar ferida greu.

Aquesta cantonada és probableme­nt una de les que registren un trànsit més elevat de Barcelona. No hi ha cap conductor de transport públic o privat que no hagi passat per allà o que no recordi de quin xamfrà es tracta. Just davant hi ha una gasolinera Cepsa. Ahir, les empremtes de la violència de l’accident eren visibles a la vorera. Aldel guns testimonis de l’accident es posaven les mans al cap. Tots deien el mateix: “El del cotxe anava massa ràpid i no va frenar”.

Només la gran velocitat explica que, quan va arribar a la vorera, el vehicle s’emportés per davant una paperera, diverses motos aparcades, una tanca i un semàfor. Un tros senyal de circulació va volar pels aires i va topar contra un sortidor de la gasolinera. La distància és aproximada­ment d’uns 50 metres. L’ensurt a l’estació de servei va ser majúscul i, per uns moments, els treballado­rs van desallotja­r el lloc per por que, a conseqüènc­ia de l’impacte, hi pogués haver un incendi.

L’empresa Cabify va emetre ahir un comunicat en el qual, a més de lamentar la mort de la dona, assegura que el vehicle complia amb tots els requisits tècnics.

Juntament amb la Guàrdia Urbana de l’Eixample i les patrulles dels Mossos, fins al lloc també es van traslladar els bombers de Barcelona i una ambulància del SEM, que no va poder fer res per la vida de la vianant que més va patir l’impacte. Els bombers van cobrir la zona amb sorra absorbent per evitar nous accidents amb les restes d’oli i refrigeran­t que va perdre el cotxe després de l’impacte.

Els responsabl­es del restaurant Tres Encinas, a l’avinguda Roma, també es van acostar a ajudar. Com altres testimonis, van explicar a la unitat d’accidents de la policia local que no van sentir soroll de frenada i que la dona més greu ja no es movia quan van arribar. Al cotxe hi viatjaven dues passatgere­s que van resultar ferides lleus pel sotrac del cotxe en els diferents impactes.

 ?? CEDIDA PER @ISLEOFMANN­N / ACN ?? El vehicle sinistrat a la cantonada d’Aragó amb Casanova dissabte a la matinada
CEDIDA PER @ISLEOFMANN­N / ACN El vehicle sinistrat a la cantonada d’Aragó amb Casanova dissabte a la matinada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain