La Vanguardia (Català-1ª edició)

EL DIETARI D’‘EL MÓN’

- Jordi Basté

Setmana 41: Òscar Camps ens parla de ProActiva Open Arms. Ens visita Chakir El Homrani, conseller de Treball. Recordem els 25 anys del Sónar amb un dels seus fundadors i els 40 anys de l’estrena de la pel·lícula Grease.

DILLUNS

Enric Palau

Enric Palau fa 25 anys es va inventar el Festival Sónar. Avui és al programa per rememorar l’efemèride pocs dies abans de la inauguraci­ó d’aquesta edició del 2018. Palau recorda aquelles èpoques i li dic que em ve de gust veure els Gorillaz aquest any. Soc fan dels Blur des que van actuar a Barcelona a Razzmatazz l’any 2003 i recordo que la primera cançó que van tocar va ser la supèrbia Ambulance. Albarn torna a aquest Sónar amb Gorillaz. També aplaudeixo la presència de Ryuuichi Sakamoto, de qui recordo la meravellos­a banda sonora de Bon Nadal, Mr.

Lawrence, amb Bowie d’actor principal. Parlem amb Enric Palau de Björk. Tinc la sensació que va quedar tip de les seves excentrici­tats, tot i que reconeixem el poder i la màgia de la seva veu i del seu estil incomparab­le.

DIMARTS

Òscar Camps

L’encarregat de ProActiva Open Arms deixa anar per antena que Pep Guardiola ha estat qui ha sufragat les despeses (150.000 euros) de la reparació del vaixell. Camps agraeix a l’entrenador del Manchester City la seva generosita­t i aplaudeix els molts esportiste­s que han decidit donar-hi el seu suport. Hi ha alguns que volen pujar al vaixell com ja va fer, per exemple, el que va ser president i capità del Joventut de Badalona, Jordi Villacampa. Fora d’antena em comenta que Marc Gasol està lliurat a la causa com Xavi Hernández o Carles Puyol. Un altre que és un devot és Ernesto Valverde, que per cert ha estat el padrí del llibre solidari que han escrit periodiste­s. La recaptació total serà per a Proactiva Open Arms.

DIMECRES

Chakir El Homrani

Primer conseller que passa pel programa. El nou titular de Treball, Afers Socials i Família sembla nerviós quan arriba però acaba sorprenent per la seva amabilitat i sinceritat. Aficionat a l’esport, m’exigeix que digui a Santiago Segurola que és un gran fan de les seves opinions i que l’escolta cada dilluns a la tertúlia d’El món a RAC1. Es declara fan històric del pilot de motociclis­me nord-americà Kevin Schwantz. El tècnic del programa, Jordi Nieto, també gran boig de les motos, es posa dret i ovaciona el conseller. Nieto també és devot de Schwantz. Salta la sorpresa: rebem un tuit d’una botiga de motos del carrer Calvet de Barcelona: demà passat Schwantz s’estarà en aquest local firmant gorres o samarretes. Quina enorme casualitat!

DIJOUS

Florentino Pérez

La supèrbia de Florentino Pérez amb el fitxatge de Julen Lopetegi i l’inici avui del Mundial de Rússia copen la tertúlia aquest matí amb els periodiste­s Santi Segurola i Gemma Herrero, Eduard Soler (CIDOB) i Pedro Tomás, expert en seguretat als estadis i excap de seguretat de l’Espanyol. Explica una anècdota que dibuixa com és Florentino. El Madrid va visitar Cornellà i Florentino i la resta de directius blancs van arribar a l’estadi en dues tongades. Per seguretat es va fer entrar el president del Madrid sol per una porta diferent. A Florentino li va caure malament. Qui s’ha pensat que soc per anar sol? –diu que va deixar anar Florentino–. Es va tranquil·litzar quan va aparèixer com a home de pau qui era president de la Generalita­t à l’època, José Montilla. Florentino va entrar sol.

DIVENDRES

John Travolta/Olivia Newton-John

Tot just fa 40 anys de l’estrena d’una de les pel·lícules més estimades de la història del cinema: Grease. Amb Toni Vall recordem els dos protagonis­tes de l’escola Ridell on cantem cançons com You're the one that I want, We go together o

Summer nights, entre moltes d’altres. Truca al programa Ignasi Blanch, un il·lustrador que està treballant en l’actualitat amb Olivia Newton-John en un llibre, Liv On, que sortirà Nadal, sobre la felicitat, la recaptació del qual anirà per a la lluita contra el càncer. Es van conèixer a Berlín quan Ignasi Blanch va ser l’únic català que va pintar el mur l’any 2009. L’il·lustrador li va regalar un llibre seu i ella li va escriure per col·laborar en el seu nou projecte. Veurem si Olivia NewtonJohn s’anima a presentar el llibre a Barcelona a finals d’any.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain