La Vanguardia (Català-1ª edició)

Núria Jar, premi García Campoy per “humanitzar l’atenció sanitària”

Guardó a l’article de ‘La Vanguardia’ sobre metges convertits en pacients

- Redacció

La periodista Núria Jar ha guanyat el premi de Periodisme Científic Concha García Campoy en la categoria de premsa escrita pel seu reportatge “Quan el metge es converteix en pacient”, publicat a la secció de Tendències de La Vanguardia el 23 de juliol del 2017.

Jar analitza al reportatge com el fet de tenir una malaltia greu canvia la perspectiv­a que els mateixos metges tenen de la medicina. El jurat del premi ha destacat que Núria Jar “contribuei­x a humanitzar l’atenció sanitària proposant millores arran de l’experiènci­a personal de diversos metges malalts”.

El reportatge, que es pot llegir al web de La Vanguardia (https://bit.ly/2xv3JuB), es basa en les experiènci­es personals del pneumòleg Àlvar Agustí (que va patir la síndrome de Guillain-Barré), de l’especialis­ta en diagnòstic per la imatge Manel Escobar (que es va diagnostic­ar a si mateix un càncer de pàncrees) i del neuròleg Domingo Escudero (a qui li va costar d’arribar al diagnòstic d’encefaliti­s autoimmune). Arran del reportatge, el Col·legi de Metges de Barcelona ha creat el grup de treball Janus per aportar al sistema sanitari la visió del metgemalal­t.

El premi Concha García Campoy, convocat per l’Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió, reconeix profession­als de la informació i treballs periodísti­cs “que traslladin a la societat històries relacionad­es amb la investigac­ió, la divulgació científica o la salut” i que ho facin “amb rigor, ètica i compromís”. El premi es va crear en homenatge a la periodista Concha García Campoy, morta el 2013 a causa d’una leucèmia. A més de Núria Jar, a l’edició d’aquest any han estat premiats José Pardina pel conjunt de la seva trajectòri­a després d’haver dirigit la revista Muy Interesant­e de 1989 a 2015; el programa ConCiencia de TeleMadrid

El jurat destaca que el reportatge premiat extreu lliçons de l’experiènci­a personal de doctors malalts

en la categoria de televisió, i el periodista Antonio Rial, d’RNE, en la categoria de ràdio.

Llicenciad­a en Periodisme per la Universita­t Autònoma, Núria Jar és periodista freelance especialis­ta en ciència i salut. Actualment és col·laboradora del programa Via Lliure de RAC1, de La Vanguardia , de Muy Interesant­e i de l’Agència SINC. Així mateix, és coordinado­ra del taller de ràdio al màster de Comunicaci­ó Científica de la Universita­t Pompeu Fabra.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Núria Jar ahir a Barcelona
CÉSAR RANGEL Núria Jar ahir a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain