La Vanguardia (Català-1ª edició)

Clàssica

- MARICEL CHAVARRÍA

JUNY SOLIDARI AL PALAU. La sala modernista acull un concert a favor de l’Obra Social Sant Joan de Déu, amb direcció musical de Manel Barea i la col·laboració de la Banda Simfònica de Badalona, Lloll Bertran i Celdoni Fonoll, així com solistes convidats com ara el pianista Francesc Aragón, la violoncel·lista Sonia Barea o el clarinetis­ta Jordi Casas. Presenta Marcel Gorgori, amb direcció artística de Francisco Javier Biurrun.

19/VI. PALAU DE LA MÚSICA. 21 HORES

GUITARRES EN HOMENATGE A PACO DE LUCÍA Aquesta és una d’aquelles actuacions en què el públic local i el guiri poden coincidir al Palau de la Música amb raó de causa. El Barcelona Guitar Trio, aquesta formació que van fundar Manuel González, Xavier Coll i Luis Robisco en el context del cicle Mestres de la Guitarra que té lloc al Palau de la Música, reten homenatge a Paco de Lucía fusionant la guitarra espanyola amb el flamenc dels bailaors Jose M. Álvarez i Carolina Morgado, i la percussió de Paquito Escudero. S’interpreta­ran obres d’Isaac Albéniz, Manuel de Falla i el desaparegu­t Paco de Lucía.

20 I 27/VI. PALAU DE LA MÚSICA. 21 HORES

UN SANT JOAN A RITME DE BANDA. L’Auditori acull el XVII Festival de Bandes de Música de Catalunya, amb concerts de tres formacions que recullen diferents estils i èpoques musicals. La Unió Musical Jaume Balmes de Santa Bàrbara (Montsià) interpreta­rà, per exemple, Wink at you Fantasy for winds de Teo Aparicio Barberán, acompanyat de cors de la localitat. La Banda de Menissaent (Ribera d’Ebre) tocarà el Pasdoble de Josep Serra i la Simfonia del Nou Món de Dvorak. I a més es fusionarà la Banda i l’Orquestra Universita­t Rovira i Virgili per a l’estrena d’A Raiña Lupa de María Mendoza.

24/VI. L’AUDITORI. 18.30 HORES

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain