La Vanguardia (Català-1ª edició)

Croàcia tomba Nigèria i espera l’Argentina com a líder

-

Croàcia es va posar líder del grup D ahir a la nit després de derrotar Nigèria per 2-0 en el primer xoc entre una selecció i l’altra. Un gol en pròpia porteria i un altre de penal van certificar el domini dels balcànics contra les àguiles verdes, que van plantejar un partit especulati­u amb l’esperança de sorprendre mitjançant uns contraatac­s que no es van materialit­zar.

Des del primer minut ja va quedar clar que Croàcia portaria la veu cantant contra una Nigèria que esperava ordenada al seu camp, centrada a complicar la vida al migcamp croat, format per la dupla Rakitic-Modric. Malgrat tot, els arlequinat­s aconseguie­n arribar a l’àrea contrària i propiciar bones ocasions, com ara les que van tenir Perisic i Kramaric, que va rematar des de fora de l’àrea uns quants cops i la pilota no va acabar entrant per poc.

Quan s’havia jugat mitja hora de partit i semblava que els africans havien imposat el seu ensopiment al camp, va arribar el gol croat: un córner llançat per Modric al primer pal, pentinat per Rebic primer i Mandzukic després i que, finalment, va rebotar a la cama del nigerià Etebo i va entrar a la porteria.

A partir del gol, Nigèria es va envalentir i va obrir el partit. Abans d’acabar el primer temps Iwobi va tenir una ocasió per als africans, i Kramaric, per als croats. Després del descans va continuar l’intercanvi de cops amb ocasions per a tots dos equips, tot i que les més clares van ser dels croats, que van donar el cop de gràcia al matx amb el segon gol al 71, gràcies a un penal sobre Mandzukic per una agafada de Troost-Ekong. Modric es va encarregar de marcar-lo i va doblegar del tot els nigerians, que a partir d’aquest moment van abaixar els braços i van estar a punt de rebre el tercer al 90 en una jugada de Kovacic que va aturar el porter Uzoho.