La Vanguardia (Català-1ª edició)

Profanant el temple de Messi

-

Els germans Iglesias són uns visionaris de la cuina. Aliats amb el recent Premi Nacional de Gastronomi­a, Albert Adrià, han creat a Barcelona restaurant­s com el Tickets, el Kru, la Bodega 1900 o el Hoja Santa. Fa any i mig, amb Leo Messi, van agermanar Rosario amb Barcelona a través de la cuina. Bellavista del Jardín del Norte és un restaurant enorme de més de mil metres quadrats. Pretén emular la ciutat argentina on va néixer Messi amb la seva plaça major, el seu brollador (amb les seves aixetes) i el seu jardí (on per cert Ada Colau no permet tenir taules per no molestar el veïnat).

A les 3 h comença l’Argentina-Islàndia i un senyor d’uns 70 anys, cabells blancs i samarreta de l’Argentina d’Otamendi demana taula. “Està ple”, li diu la recepcioni­sta. La zona on veiem el debut de l’Argentina en el Mundial està al màxim des de fa dies i els reservats amb televisió del primer pis, també. M’assec al costat de dues famílies argentines que viuen aquí, amb tres nens amb les seves samarretes blanc-i-blaves. A la taula del costat un mexicà amb samarra del Barça i un grup de set persones, un d’ells amb una samarreta del Racing d’Avellaneda. Al costat de les dues television­s unes samarretes de Suárez i Rakitic. A so- bre de la nostra taula les de Paulinho, Mascherano, Neymar i Piqué. Totes del Barça. Davant dues de Messi, una d’albicelest­e i una de blaugrana. Marca el Kun i el local embogeix. Un dels nens, que no té més de cinc anys, passa pel meu costat cantant: “Vamos, vamos, Argentina, vamos, vamos, a ganar, que esta barra quilombera no te deja de alentar”. Al cap de pocs minuts empata Islàndia i els argentins, sempre excèntrics, es recorden de la família del porter Willy Caballero. “Qué rompepelot­as”, sento. Endrapo una bona empanada criolla. La segona part no millora, Messi falla un penal i els seguidors argentins mouen els braços en senyal de reprovació com només ells ho saben fer.

L’Argentina juga de pena. “Boludos”, se sent. Final: empat a un. Surto i un senyor amb una samarreta de Messi baixa del primer pis enfurit. “Este equipo es un quilombo. Hemos quedado para el orto, la reputa”. N’ignoro el significat però, sens dubte, l’emprenyame­nt global a casa de Messi implica, aquest migdia, que hem profanat el seu temple. Imperdonab­le.

Al restaurant de Messi seguidors de l’Argentina mouen els braços en senyal de reprovació

 ?? JORDI BASTÉ ??
JORDI BASTÉ
 ??  ?? Jordi Basté
Jordi Basté

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain