-

MOTOCICLIS­ME

Un any i mig després (24 GP, des de València 2016), Lorenzo va aconseguir la seva primera pole, la primera amb Ducati. El mallorquí és el preferit al GP de Catalunya davant Márquez i Dovizioso. En Moto2, pole de Quartararo i en Moto3, de Bastianini.

AUTOMOBILI­SME

Sortint des de la pole, el Toyota número 8 d’Alonso-Buemi-Nakajima era segon a les 24 hores de Le Mans quan es completava el primer quart de la prova, darrere dels seus companys del Toyota 7.

FUTBOL SALA

El Barça Lassa va forçar el cinquè partit que decidirà la Lliga a Torrejón de Ardoz (dimarts, 21.30 h) gràcies a la victòria d’ahir en un partit trepidant que es va decidir a la tanda de penals. Dyego va establir l’empat (3-3) que va forçar la pròrroga contra el Movistar Inter quan hi faltaven 5 segons.

CICLISME

Alejandro Valverde va conquerir la victòria i el lideratge a la Ruta d’Occitània, en un final en alt a Monts d’Olmes, sota una boira espessa. Avui es disputa l’última etapa.

TENNIS

Roger Federer (36) reapareixe­rà com a número u mundial quan s’actualitzi la taula. El suís recuperarà el ceptre, que estava en poder de Rafael Nadal, després d’haver arribat a la final de Stuttgart, on l’espera Raonic. Ahir va derrotar Kyrgios per 6-4 i 7-6 (3).