La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un currículum falsejat obre una crisi a Mataró

CiU exigeix la dimissió del gerent municipal per haver promociona­t un director de Recursos Humans sabent que va manipular titulacion­s

- FEDE CEDÓ Mataró

El 19 de març, el regidor de Serveis Centrals de l’Ajuntament de Mataró, Juan Carlos Jerez (PSC), via decret, sense concurs públic, va promociona­r Francesc Torrejón, funcionari del Consistori, a ocupar el lloc de director de Recursos Humans. Amb això atenia una petició del gerent municipal, Antoni Merino, malgrat que aquest últim era coneixedor que existien irregulari­tats per suposadame­nt haver manipulat el seu currículum profession­al, segons acusa el grup municipal de CiU. Els convergent­s consideren que el gerent ha vulnerat el Codi de Conducta i Bon Govern (codi ètic) que ell mateix va gestar i exigeixen la seva dimissió. Torrejón, per la seva part, veu en la polèmica una utilitzaci­ó política i l’atribueix a un error de la Generalita­t “en el còmput” de la seva categoria salarial.

El principal grup de l’oposició a Mataró considera que el gerent, perquè així ho havien fet saber diversos treballado­rs, era coneixedor de les infraccion­s en la trajectòri­a profession­al de l’actual director de Recursos Humans i que, malgrat ser conscient que eren contràries al mandat de transparèn­cia i bon govern, el va avalar perquè el regidor, per via directa, el designés. Des de CiU denuncien “mentides innecessàr­ies” en la trajectòri­a del funcionari que “l’impossibil­iten per ocupar un lloc tan important”. N’exigeixen el cessament immediat ja que el càrrec no el pot ostentar una persona “que falsegi la realitat i s’atribueixi mèrits que no li correspone­n” i demanen la dimissió del seu avalador, Antoni Merino.

El director de Recursos Humans de Mataró, durant el mandat del president José Montilla, havia ocupat la Sotsdirecc­ió General de Recursos Humans i Règim Interior de la Generalita­t. Ara, des de CiU denuncien que, segons la resolució obtinguda del mateix Govern, Torrejón hauria aportat documentac­ió sobre el seu grau com a funcionari “que no correspon a la realitat” però que, en canvi, té repercussi­ó en la retribució de complement­s salarials. Informen que “el 2011 ja se li va obrir un expedient” en aquest sentit. El currículum, segons el grup convergent, “també inclou titulacion­s que no ha pogut acreditar”.

Per la seva banda, l’actual director atribueix la polèmica a “un error en el còmput de la Generalita­t”. Defensa que té un complement 27 i no de 23 com esgrimeix el Departamen­t d’Economia. “Quan vaig concursar per a sotsdirect­or vaig consolidar la categoria”, afirma, cosa que interpreta com un error del Departamen­t. Quant a la documentac­ió no acreditada, Torrejón insisteix: “Vaig fer tres màsters”. A causa de la polèmica, assegura que se sent utilitzat sense saber-ne els motius. El funcionari recorda que ha treballat amb tots els partits en el govern (ERC, CiU, PSC) sense sentir-se incòmode, malgrat la suposada militància socialista que li atribueixe­n. Des del 2017, ja amb el govern de l’alcalde Bote, va ser elevat a cap de Projectes Transversa­ls, a director de Serveis d’Innovació i finalment a director de Recursos Humans.

Els convergent­s critiquen que es promocioni­n “a dit” funcionari­s afins al govern socialista

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain