La Vanguardia (Català-1ª edició)

Miss Gibraltar no atrau

Star Farrugia guanya un certamen amb només tres candidates

- ADOLFO S. RUIZ Sevilla

Mai un jurat no ho va tenir més fàcil. El certamen d’aquest any de miss Gibraltar únicament va tenir tres noies aspirants al tron, quan habitualme­nt competeixe­n a l’entorn d’una dotzena. Aquest any no hi ha hagut manera d’animar més candidates, i això que cadascuna de les aspirants rebia 400 lliures (427 euros) només pel fet d’inscriure’s en el concurs. Malgrat l’escàs interès demostrat per les gibraltare­nyes, l’esdevenime­nt es va celebrar dissabte a la nit i el jurat va coronar Star Farrugia (22 anys) com a vencedora, per davant de Lilly Gómez (també 22) i Jennifer Muñoz (de 23).

La gala per conèixer la vencedora es va convertir aquest any en un petit esdevenime­nt per a 150 convidats que amb prou feines va durar una hora i no va ser retransmès en directe per l’emissora local, tot i que l’organitzad­or va convidar la televisió del Penyal que gravés un documental que es presentarà en els pròxims dies.

La guanyadora, que es defineix com a esportista i amant de la naturalesa i que li fa especial il·lusió poder representa­r Gibraltar en àmbits internacio­nals, va rebre un premi en metàl·lic de 2.300 euros, un bo de roba de 4.000 i l’oportunita­t de representa­r Gibraltar en l’elecció de miss Món l’any vinent. Les dues dames d’honor, les altres dues concursant­s, es van haver de conformar amb 860 euros cada una i un bo per a roba de 570, a més del dret a acompanyar Star Farrugia en qualsevol acte oficial durant l’any.

No deixa de ser estrany el poc interès que el certamen ha generat aquest any entre les joves gibraltare­nyes. Per a una població tan petita (poc més de 30.000 habitants), el concurs sempre s’ha considerat com un dels esdevenime­nts més importants de l’any. Poques ocasions tenen els gibraltare­nys d’escapar de la rutina diària i poder ser notícia a la metròpolis.

Més si es té en compte que l’any 2009 la representa­nt gibraltare­nya, Kaiane Aldorino, es va convertir en miss Món, la qual cosa va suposar un esdevenime­nt extraordin­ari per al Penyal i una promoció per a la guanyadora que avui és, tot i que sigui de manera simbòlica, alcaldessa de la ciutat. Quan arribes a Gibraltar amb avió o per terra és la imatge d’Aldorino la primera que et dona la benvinguda.

L’any 2009 la miss gibraltare­nya Kaiane Aldorino es va convertir en miss Món; ara és alcaldessa

 ?? MISS GIBRALTAR OFICIAL SITE ?? La guanyadora Star Farrugia
MISS GIBRALTAR OFICIAL SITE La guanyadora Star Farrugia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain