La Vanguardia (Català-1ª edició)

Agora Sant Cugat Internatio­nal School, un col·legi barceloní al nivell de Singapur

Catalunya està per sobre de la mitjana d’Espanya en el rànquing per Comunitats Autònomes, entre els 7 primers llocs d eles 17 Comunitats

-

El col·legi barceloní Agora Sant Cugat Internatio­nal School ha obtingut uns resultats a les proves PISA (programa per a l’avaluació internacio­nal dels alumnes) molt per sobre de la mitjana espanyola, al mateix nivell que Singapur, el país líder a l’últim Informe PISA, i superant-lo en la competènci­a de lectura.

Al llarg del mes de maig, els col·legis espanyols, triats de manera aleatòria, han fet les proves oficials que actualitza­ran el pròxim Informe PISA, que es publicarà el 2019.

Els col·legis que ho volen es presenten voluntaris als exàmens que fa l’OCDE per conèixer el seu estat en el context internacio­nal. Les proves proporcion­en resultats fiables i representa­tius del nivell de rendiment dels alumnes en més de 70 països que, en conjunt, abasten nou desenes parts de l’economia mundial. Aquestes proves es fan als alumnes de 15 anys i mesuren el seu rendiment acadèmic en matemàtiqu­es, ciència i lectura.

Per Comunitats Autònomes

Castella i Lleó, Madrid i Navarra són les comunitats que ocupen els primers llocs, a Espanya, de l’últim Informe PISA, i els seus resultats s’acosten als dels països capdavante­rs en aquest estudi, mentre que Andalusia, les Canàries i Extremadur­a se situen a la cua.

Catalunya està per sobre de la mitjana espanyola: en matemàtiqu­es i ciències ocupa el 6è lloc entre les 17 Comunitats, i el 7è en lectura.

Agora Sant Cugat Internatio­nal School

El col·legi Agora Sant Cugat Internatio­nal School és un prestigiós centre privat internacio­nal, fundat el 1989, que es caracterit­za per la innovació educativa i l’atenció personalit­zada a cada alumne. De marcat caràcter internacio­nal, ofereix una veritable educació multilingü­e, en la qual les llengües vehiculars són l’anglès, el català i el castellà, a més d’introduir al currículum acadèmic el xinès mandarí, el francès o l’alemany. L’ensenyamen­t és mixt, plural i obert, amb què es fomenta el respecte per les diferents creences per educar en el diàleg i la tolerància.

El prestigi aconseguit al llarg d’aquesta trajectòri­a i la seva situació al top ten del rànquing dels millors col·legis d’Espanya són gràcies a la profession­alitat del personal docent, que ofereix la millor educació i posa a l’abast dels alumnes les eines necessàrie­s perquè construeix­in el seu aprenentat­ge. Però no se centra només en l’acomplimen­t acadèmic, sinó també en el desenvolup­ament personal. El resultat és un centre que creix i s’il·lusiona diàriament per aconseguir la felicitat i el màxim potencial de cada alumne.

El projecte educatiu d’Agora Sant Cugat Internatio­nal School se sustenta sobre quatre pilars fonamental­s. El primer, la preparació global: a més de les tres llengües vehiculars del col·legi, els alumnes dominaran una segona llengua global i també l’entesa de cultures diferents, per sentir-se com a casa quan siguin a l’estranger. El segon, l’excellènci­a educativa, ja que ofereix una educació d’avantguard­a que potencia els talents individual­s de cada alumne. Un tercer pilar és, sens dubte l’ampliació curricular: som més que un col·legi, on els alumnes adquireixe­n coneixemen­ts i habilitats més enllà de l’àmbit acadèmic, per mitjà de programes rigorosos en música, art i esport. El quart pilar, no per això menys important, és l’educació en valors, basada en el respecte, la tolerància, el compromís social, la responsabi­litat i l’autosupera­ció.

Experiènci­es internacio­nals úniques

Sent fidel al seu caràcter internacio­nal, el centre imparteix el Programa Diploma (PD) del prestigiós Batxillera­t Internacio­nal, que permet als alumnes accedir a les millors universita­ts del món i els prepara per aprendre a pensar de manera independen­t, gràcies a una metodologi­a moderna i pràctica que fomenta la seva iniciativa individual i l’esperit crític. A més, el col·legi està en procés de certificac­ió per incorporar el PYP (Primary Years Programme), i pretén implantar, els pròxims anys, el MYP (Middle Years Programme).

D’altra banda, gràcies al fet de pertànyer al grup educatiu NACE Schools, Agora Sant Cugat Internatio­nal School ofereix una altra oportunita­t als seus estudiants de desenvolup­ar les seves competènci­es per mitjà de les experiènci­es que poden viure en els esdevenime­nts internacio­nals organitzat­s per NACE Schools durant el curs acadèmic. Entre aquestes experiènci­es, la possibilit­at de fer intercanvi­s, cursos d’estiu o estades amb boarding en prestigios­os centres educatius de països com el Regne Unit, Noruega i els Estats Units. Vivències que, sens dubte, els quedaran gravades a la memòria.

Un projecte que busca ‘ser més que un col·legi’

L’objectiu d’Agora Sant Cugat Internatio­nal School és proporcion­ar una sòlida formació intellectu­al i personal als alumnes, sense oblidar la importànci­a de l’educació en valors.

El col·legi va més enllà de les exigències del currículum tradiciona­l i atorga un rol primordial a les discipline­s musicals, esportives i artístique­s introduint-les al currículum d’estudis, pels beneficis que tenen en el desenvolup­ament cognitiu dels nens i nenes.

La música, igual que l’art, desperta capacitats i habilitats per aplicar-les en altres àrees, com la concentrac­ió, la memòria, la sensibilit­at, la creativita­t i el desenvolup­ament sensorial. Per la seva banda, l’esport potencia les habilitats físiques, així com els valors que aporta la pràctica esportiva: el treball en equip, la companyoni­a i el respecte, entre d’altres.

Totes aquestes discipline­s estan presents en el dia a dia del col·legi i són vitals per a la seva idea del que ha de significar una formació integral.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain