La Vanguardia (Català-1ª edició)

Kolarov trenca la fortalesa de Keylor Navas

- GONZALO ARAGONÉS Moscou. Correspons­al

La selecció de Costa Rica va arribar ahir al Samara Arena amb la idea de repetir la seva sorprenent actuació al Mundial del Brasil, on fa quatre anys es va convertir en la sensació del campionat i va arribar fins a quarts sense perdre ni un partit. Els homes d’Óscar Ramírez disposaven de la seva arma de sempre: una defensa molt ben treballada i coordinada, amb cinc homes al darrere i quatre al mig del camp, sense temptacion­s atacants. A la porteria, Keylor Navas, titular del Reial Madrid, havia de ser l’última barrera contra una Sèrbia molt conjuntada i que en teoria es presentava com a superior.

Per bé que els serbis portaven la iniciativa i tenien el control de la pilota, el forrellat va donar resultat durant la primera part. Les assistènci­es a l’àrea del 9 serbi, Alexander Mitrovic (Fulham), no trobaven rematador, i l’estrella balcànica Milinkovic-Savic (Lazio) estava desaparegu­da. A l’inici de la segona part també semblava que hauria de ser molt difícil trencar la muralla dels ticos. David Guzmán (Portland) sotmetia a un marcatge estret Mitrovic, que s’havia avançat per ser ell mateix el rematador i enfrontar-se amb Navas.

Però els serbis van trobar a la fi la manera de fer un forat al mur plantejat per Ramírez. Va ser en una de les faltes que Guzmán va fer a Mitrovic a pocs metres de l’àrea. Aleksandr Kolarov, lateral esquerre del Roma, va llançar un xut precís, ajustat a la creu, que va fer inútil l’estirada de Navas.

La muralla costa-riquenya ja no tenia sentit, així que van haver d’avançar les línies per buscar el gol. Però ni Marco Ureña (Los Angeles) ni Bryan Ruiz (Sporting de Portugal) ni Johan Venegas (Saprissa) no estaven fins. Ramírez va fer entrar Joel Campbell, extrem esquerrà del Betis. No va poder ser. El millor atac no va ser ahir una bona defensa.

De fet amb la pólvora costa-riquenya molla el porter serbi, Vladimir Stojkovic, va tenir ben poca feina. Els serbis van tornar a recuperar la iniciativa. Mitrovic, Milinkovic­Savic, i els seus companys Dusko Tosic o el veterà Branislav Ivanovic van agafar més protagonis­me.

Després d’aquesta derrota, Costa Rica haurà ara de buscar una gesta com la que va aconseguir en l’anterior Mundial, ja que el Brasil i Suïssa, els seus altres rivals del grup E, posaran molta més pólvora per enderrocar la seva muralla.

ORDRE SENSE INSPIRACIÓ Sèrbia posa en evidència la falta de gol de la selecció ‘tica’, que vol viure de la defensa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain