La Vanguardia (Català-1ª edició)

Anglaterra inaugura una nova era

- RAMÓN ÁLVAREZ

Sense Rooney, sense Defoe, sense Hart... ni tan sols Lallana. Una Anglaterra tan renovada com impredicti­ble s’estrena aquest vespre a Rússia 2018 contra una Tunísia que fa menys de 10 dies ja va demostrar la seva solidesa davant Espanya i que arriba a aquest Mundial invicta en la fase de classifica­ció. Comandada per Gareth Southgate, el combinat dels tres lleons arriba amb l’objectiu d’oblidar totes les frustracio­ns del passat recent i no tan recent, començant pel fiasco de l’última Eurocopa, quan l’equip que llavors dirigia Roy Hodgson va caure als vuitens de final contra Islàndia en una eliminatòr­ia amable després d’una fase de grups ja esgotada.

Havent fet servir, encara, les velles glòries durant la fase de classifica­ció, Southgate ha volgut fer taula rasa i, amb el comodí de Harry Kane, el capità i home més destacat, es presenta a aquesta fase final amb sorpreses com la del jove lateral del Liverpool Alexander-Arnold i una filosofia i un esquema de joc revolucion­aris per al país. I és que aquesta Anglaterra s’atreveix amb una defensa de tres centrals i un nombrós centre del camp encomanat al toc i la transició i, lògicament, a l’última passada de Dele Alli i el punch de Sterling i del mateix Kane.

“L’equip està a punt i té clar com volem jugar”, va explicar el tècnic ahir a Volgograd, on es disputarà el partit. Southgate fins i tot va anunciar que ja havia donat l’alineació d’aquest vespre als jugadors: “Saben qui jugarà i com fer-ho, però no els hem saturat d’informació. Coneixen la seva feina i tenen clar que només podem avançar com a col·lectiu”.

Tunísia, per la seva banda, afronta el matx amb la convicció que Anglaterra és el rival a batre per ficar-se als vuitens, donant per fet que Bèlgica ocuparà la primera posició del grup. Tot i això, fins a última hora el tècnic Nabil Maalul tindrà el dubte del seu principal organitzad­or, Wahbi Khazri, que encara es recupera d’una lesió muscular que es va fer amb el seu club, el Rennes, a final de temporada.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain