La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Si pren embranzida, en Jorge pot ser molt perillós”

- T. LÓPEZ JORDÀ

La segona victòria consecutiv­a de Jorge Lorenzo, amb el mètode del martell en totes dues, a Mugello i Montmeló, va tenir efectes immediats en la competènci­a. Va ser un avís per a navegants. En especial per a Marc Márquez, el líder, que veu créixer la seva renda, més sòlida (ara 27 punts sobre Rossi i 38 sobre Viñales), però s’inquieta amb l’ascens d’un Lorenzo a qui no tenia gaire en compte. “Aniria bé guanyar-lo, després de dos triomfs seguits, perquè quan en Jorge agafa embranzida, pot ser molt perillós”, diu prevenint-se el 93.

El cert és que Márquez tenia en compte sobretot l’oposició de Dovizioso, el rival a qui veia més perillós. Però el de Ducati ha caigut tres vegades en les últimes quatre curses i això li ha costat despenjar-se a 49 punts –els mateixos en què està Lorenzo–. “És molt estrany que acumuli tres zeros, amb dos errors seus; és força increïble. L’Andrea té una bona velocitat. Però ara en Jorge està arribant més fort... Caldrà veure com va en diferents circuits, perquè Mugello i Montmeló són molt similars”, comenta Márquez, que no es decideix a incloure Lorenzo obertament en la seva agenda de rivals pel títol. “Tinc en compte els pilots de Yamaha, en Valentino està sent molt constant –suma tres podis seguits–, i jo em sento preparat per patir i per atacar”, diu Márquez, alleujat per haver salvat amb nota una pista difícil on ha caigut dos cops durant el cap de setmana. “Aquestes curses (sense opció de guanyar) no m’agraden, però serveixen per guanyar campionats”.

El triomfador del dia irradiava felicitat. “Guanyar per segon cop consecutiu és una cosa increïble; és increïble com tot canvia en tan poc temps”, deia un Lorenzo molt mesurat amb Ducati, sense retrets, i caut sobre les seves opcions. “He demostrat que no et pots rendir, fins i tot en els mals moments. Crec que puc guanyar també en altres circuits menys favorables”; és el que marcarà el barem del seu creixement. D’aquí la seva cautela. “El Mundial el veig complicat. La mala notícia és que és lluny, són molts punts (49 de desavantat­ge), però la bona és que falten moltes curses. La moto ara està sent molt competitiv­a, i això és bon senyal. El millor és que no tinc pressió ni res a perdre, i en Marc té més a perdre que ningú”.

MARC MÁRQUEZ “Lorenzo està arribant més fort, però caldrà veure com va en diferents circuits”

JORGE LORENZO “La bona notícia és que no tinc pressió ni res a perdre, i Márquez té més a perdre que ningú”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain