La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sabadell VC entra a Carethy en la nova etapa post-Bilua

- MAR GALTÉS LV

Carethy, el comerç electrònic especialit­zat en productes per a l’atenció personal, cosmètica i parafarmàc­ia, sorgit aquest any de l’escissió del grup Bilua, ha rebut una inversió de mig milió d’euros de Sabadell Capital de Risc, per un 10%, per afrontar la seva nova etapa, que passa per obrir botigues físiques –perruqueri­es i farmàcies– a fi de completar el model d’omnicanali­tat, explica el conseller delegat de Carethy, Francesc Font. La resta d’accioniste­s de l’empresa –juntament amb els fundadors (hi ha Sputnik Capital, Ona Capital i business angels)– van aportar 250.000 euros més.

Bilua, creat el 2010 i que va tenir entre els seus accioniste­s Inveready o Caixa Capital Risc, s’ha dividit a començamen­ts d’aquest any en tres empreses: Miscota (productes per a mascotes), Wellindal (productes de decoració per a la casa i al jardí) i Carethy. Al capdavant de Carethy hi ha els fundadors de Bilua, Albert Costa i Xiaolei Jin, a més del conseller delegat, Francesc Font (va ser fundador de Nubelo i de Gimage), i el responsabl­e de màrqueting, Sergio Gil (va ser fundador de Winko Games i cap de màrqueting de Social Point).

“Som un comerç electrònic inspirat en TradeInn, i ja estem pràcticame­nt en break even. No tenim previstes més rondes”, explica Francesc Font. El 2017 va facturar 5,5 milions (un 18% a Espanya) i assegura que aquest 2018 superarà els 15 milions. “Venem a tot el món, encara que la prioritat és Europa, i tenim un catàleg, en estoc, de més de 100.000 productes”. Amb seu a Llinars i una plantilla de 40 persones, Carethy acaba d’obrir la seva primera perruqueri­a a Granollers “per enfortir la relació amb les marques”. “No volem ser només un magatzem”.

El Sabadell i Inveready van invertir fa poc 2 milions d’euros a Wellindal.

 ??  ?? Sergio Gil, Francesc Font i Xiaolei Jin
Sergio Gil, Francesc Font i Xiaolei Jin

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain