La Vanguardia (Català-1ª edició)

Colau renova la seva aposta pel Mobile invertint 20 milions

L’Ajuntament aprova l’aportació econòmica per al període 2019-2022

- RAMON SUÑÉ Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona aprovarà aquesta setmana una aportació de 20 milions d’euros a la Fundació Mobile World Capital per al període 2019-2022 que garanteix l’aposta municipal, posada en dubte en el passat, pel Congrés Mundial de Mòbils.

L’èxit de l’edició d’enguany del congrés ha esvaït la por sobre la seva continuïta­t

La por fonamentad­a que Barcelona deixés de ser la seu del Mobile World Congress i de la Mobile World Capital abans que expirés l’acord entre la capital catalana i la GSMA, l’associació que té els drets sobre el gran esdevenime­nt, sembla que s’ha esvaït definitiva­ment. La comissió de govern de l’Ajuntament va aprovar dijous una despesa de 20 milions d’euros com a aportació del Consistori a la Fundació Mobile World Capital Barcelona, a raó de 5 milions anuals per al període 2019-2022. Aquesta partida econòmica, que serà ratificada aquesta setmana en la reunió de la comissió municipal d’Economia i Hisenda, confirma el màxim interès del govern d’Ada Colau per retenir el Mobile a Barcelona pocs dies després que l’alcaldessa i el número dos de l’Ajuntament, Gerardo Pisarello, rebessin el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman.

La reserva d’aquests 20 milions d’euros per al mantenimen­t de la fundació –una obligació que l’Ajuntament comparteix amb l’Administra­ció de l’Estat, la Generalita­t, la Fira i Turisme de Barcelona– pot semblar un simple tràmit. Malgrat això, les circumstàn­cies polítiques de l’any passat i del començamen­t del 2018 a Catalunya havien deixat dubtes raonables sobre la continuïta­t del Mobile a Barcelona. Aquesta incertesa va quedar resolta favorablem­ent amb el rotund èxit de participac­ió, organitzac­ió i funcioname­nt de la ciutat de l’edició celebrada a finals de febrer. La decisió de la comissió de govern de Barcelona és l’últim factor d’una suma que ha de tenir com a resultat que el gran congrés de la tecnologia de la comunicaci­ó i tot el que hi està vinculat es quedin en aquesta ciutat per molt de temps més, fins i tot més enllà del 2023, data en què expira l’actual contracte amb la GSMA.

El 8 de juny, el conseller delegat de la patronal del sector del mòbil i l’alcaldessa de Barcelona van tenir ocasió de comprovar que, després d’un període de crisi, la relació entre la ciutat i l’organitzac­ió del Mobile torna a passar per un moment dolç. I això malgrat que l’absència de l’alcaldessa i dels seus principals col·laboradors en l’acte de lliurament a Hoffman del premi de l’Associació de Comerciant­s del Passeig de Gràcia va ser interpreta­t per alguns com un nou menyspreu del govern de Barcelona al que representa el Mobile per a la ciutat i la seva àrea metropolit­ana. La trobada a l’Ajuntament, que la mateixa alcaldessa es va encarregar de publicitar a posteriori, a través del seu compte de Twitter, va desactivar l’alarma.

Gerardo Pisarello confirma l’aportació de 20 milions de l’Ajuntament de Barcelona i assegura a La Vanguardia que durant l’última entrevista que l’alcaldessa i ell mateix van mantenir amb el conseller delegat de la GSMA es va posar de manifest la solidesa de la ciutat, que malgrat l’atemptat de l’agost de l’any passat a la Rambla i la convulsió política dels últims temps ha generat un ecosistema molt consistent que facilita la creació i el creixement d’empreses relacionad­es amb el sector tecnològic i que és capaç d’atreure fortes inversions.

 ?? TWITTER ?? Ada Colau va compartir a Twitter el 8 de juny aquesta imatge de la trobada amb John Hoffman
TWITTER Ada Colau va compartir a Twitter el 8 de juny aquesta imatge de la trobada amb John Hoffman

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain