La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un home escanya la seva dona a Badalona i es lliura

- FEDE CEDÓ

Un home de 48 anys, de nacionalit­at guatemalen­ca, es va lliurar ahir cap a les 3.45 hores a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Badalona després de confessar que havia matat la seva dona, de 40 anys i de la mateixa nacionalit­at. La policia es va desplaçar al domicili, del carrer Solsona, al barri de la Salut, i va trobar el cos de la dona al terra de l’habitació matrimonia­l, on suposadame­nt va morir per ofegament. Segons les primeres declaracio­ns, el marit va reaccionar violentame­nt després que, segons va manifestar, la seva dona intentés clavar-li un ganivet.

La dona morta no estava empadronad­a a la ciutat i no constava als registres dels serveis socials municipals, per la qual cosa no estava registrada per situació de risc. “Era una dona invisible”, va lamentar ahir l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, després del minut de silenci que ha precedit una concentrac­ió de repulsa a la plaça de la Vila. La batllessa va fer una crida a “redoblar els esforços contra la plaga de la violència de gènere”. A la concentrac­ió també hi va anar la consellera de Justícia, Ester Capella, que va lamentar el cas malgrat els esforços de les administra­cions públiques. El Consistori va decretar dos dies de dol.

Comptant la dona morta ahir a Badalona, ja són 15 les víctimes de violència masclista mortes a Espanya durant aquest any. A Badalona, en tres anys, el Servei d’Atenció a les Víctimes ha atès 900 dones.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain