La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una Girona nassarita

La ciutat és Granada en una sèrie de televisió sud-coreana que es grava aquesta setmana al Barri Vell

- Girona

Protegint-se d’un sol de justícia sota un paraigua enorme i subjectant un ventilador portàtil, la jove sud-coreana Park Shin-hye, una de les principals actrius del país asiàtic, reposa després de repetir unes quantes vegades algunes de les escenes de Records de l’Alhambra, una sèrie que ahir, després de rodar-se durant cinc dies a Granada, va arribar a Girona. Ahir a la tarda un dels llocs més emblemàtic­s de la ciutat, el pont de Pedra, un mirador excel·lent de Sant Fèlix, la catedral i les coloristes cases de l’Onyar, va ser pres per un ampli equip format per 87 sud-coreans i 70 tècnics espanyols que els ajuden, així com una quarantena de figurants que van participar en algunes de les escenes de la ficció que s’estrenarà al novembre.

Una multitud, esclar, que no va passar desaperceb­uda als vianants. Menys sorpresa va ser per a Paula Oya i Ionara de Melo Tavares, dues joves d’uns 15 anys que feia dies que sabien que el seu ídol, el cantant, compositor, actor i membre de la banda Exo, Park Chan-yeol, que fa furor entre les adolescent­s, seria a la ciutat. “Ens quedarem aquí fins que el vegem”, assegurave­n de molt nerviosism­e. Tant que els van haver de cridar l’atenció. “Xist! Que s’està rodant”, els va advertir Elisa Sirvent, directora de producció de la sèrie. Fins dijous l’equip gravarà en altres escenaris de Girona, com els carrers Ballesteri­es, Nou del Teatre, Santa Clara o el pont de les Peixaterie­s Velles. Una part de la zona d’aparcament de la Copa està reservada per a l’equip.

I per què Girona? Sirvent va explicar

Unes 160 persones, entre actors i membres de l’equip de rodatge, participen en la ficció

que els productors d’aquesta sèrie d’acció i romàntica, amb components de fantasia i misteri, buscaven un paisatge on predominés la pedra que recordés Granada però que fos a Catalunya. La productora IceCream, de Barcelona, els va suggerir els escenaris de Girona. Serà així com la ciutat es convertirà en Granada, el lloc on el 28 de maig va començar el rodatge. L’equip també té previst gravar unes quantes escenes d’acció a Barcelona, on s’allotgen els membres sud-coreans de la producció, dirigida per Ahn Gil-hou, mentre que l’equip espanyol fa nit a Girona.

No és la primera vegada que una superprodu­cció sud-coreana es fixa en la ciutat. El 2015 el Barri Vell ja va ser escenari del rodatge de The legend of the Blue Sea, una altra sèrie d’èxit al país asiàtic, i també s’hi han rodat videoclips. La responsabl­e de la Girona Film Office, Laura Merino, explica que, malgrat que sembli una paradoxa, “en plena era digital encara funciona molt bé el boca a orella”. “Si els equips se senten ben acollits, repeteixen”, explica. Cada ant es fan més de 50 produccion­s audiovisua­ls a la ciutat, entre sessions fotogràfiq­ues i rodatges d’anuncis, sèries de televisió o pel·lícules, i actualment l’urbs ocupa el cinquè lloc en nombre de rodatges. Un dels més intensos pels 15 dies d’enregistra­ment i per la repercussi­ó mediàtica que va tenir va ser Joc de trons. Un estudi va xifrar en 3,6 milions l’impacte publicitar­i en xarxes socials, premsa i blogs.

 ?? PERE DURAN / NORD MEDIA ?? Expectació ahir al pont de Pedra de Girona, escenari d’algunes de les escenes de la producció
PERE DURAN / NORD MEDIA Expectació ahir al pont de Pedra de Girona, escenari d’algunes de les escenes de la producció

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain