La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les insòlites confession­s del pare de Meghan Markle

L’exdirector d’il·luminació explica com Enric li va demanar la mà de la seva filla

- BEGOÑA CORZO Barcelona

Ha trencat el silenci. I, com sembla que és habitual en ell, ha tornat a crear estupor amb les seves confidènci­es. Thomas Markle, pare de la duquessa de Sussex, va protagonit­zar una de les absències més sonades del casament de la Meghan amb el príncep Enric, però va ser una absència eloqüent, sobretot per l’escàndol de les fotos que va intentar vendre (o va vendre) abans de l’enllaç. Ara se sincera en una entrevista de televisió al programa Good morning Britain, del canal ITV. Gairebé un mes després que Meghan i Enric es casessin a la capella de Sant Jordi del castell de Windsor, el pare de la núvia ha dit que està decebut perquè no la va poder portar a l’altar i ha explicat que es va sentir molt honrat que l’hi acompanyés el príncep Carles.

Fins aquí el que s’esperava en unes declaracio­ns diplomàtiq­ues

“Promet-me que no aixecaràs mai la mà a la meva filla”, va demanar per telèfon al príncep

del pare d’un membre de la casa reial anglesa, però l’exdirector d’il·luminació de Hollywood, de 73 anys, ha anat més enllà, i ha revelat com Enric li va demanar permís per casar-se amb la seva filla: “Es va posar al telèfon amb la Meghan –em van trucar junts–, i l’Enric em va demanar la seva mà. Li vaig dir: ‘Ets un cavaller. Promet-me que no aixecaràs mai la mà a la meva filla i et donaré el meu permís’”.

A l’entrevista Thomas Markle també explica com l’avui duquessa li va explicar que sortia amb Enric: “Em va trucar per telèfon i em va dir: ‘Papa, tinc un nòvio nou’. I li vaig dir: ‘Que bé’. I a la següent trucada que em va fer em va dir: ‘És britànic’. I jo li vaig dir: ‘Que bé’. I a la tercera trucada em va dir: ‘És un príncep. És l’Enric. Evidentmen­t, hem de parlar d’H perquè ningú no sàpiga que parlem d’en Harry [Enric]’”, li va dir la Meghan. Segons Thomas Markle, el príncep li va semblar “un home agradable, un cavaller i molt simpàtic” en les seves converses telefòniqu­es. “És un paio intel·ligent i interessan­t”.

Sobre l’operació de cor que suposadame­nt li va impedir assistir a l’enllaç, va dir que està “molt més bé”, però va reconèixer que va ser dur haver d’anunciar que no podria anar al casament. “Estaven decebuts. La Meghan va plorar, n’estic segur. Em van dir: ‘Cuida’t, ens preocupes”. Malgrat la tristesa de no poder portar la núvia a l’altar, la va poder veure per la televisió, i es va emocionar quan la va veure vestida de blanc: “Estava preciosa. Vaig plorar una mica veient-la”.

Thomas Markle tampoc no ha tingut cap problema a entrar en terreny pantanós i comentar l’escàndol de les fotos pactades amb un paparazzi, que és probable que li costessin el veto al casament: “Vaig pensar que seria una bona manera de millorar la meva imatge, però òbviament tot se’n va anar a l’infern. Em sento malament. M’he disculpat”. I insisteix que li va fer ràbia no poder tenir el paper que va assumir Carles: “Volia acompanyar la meva filla a l’altar; m’hauria agradat que hagués estat la meva mà la que va agafar la seva”.

 ?? . ?? Thomas Markle a l’entrevista de
Good morning Britain
. Thomas Markle a l’entrevista de Good morning Britain

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain