La Vanguardia (Català-1ª edició)

FilmStruck arriba amb cine d’autor i comercial a Espanya per 5,99 euros

- Redacció

“Una cuidada selecció de pel·lícules aclamades per la crítica, i de joies i rareses dels directors més prestigios­os” és la carta de presentaci­ó de FilmStruck, la nova plataforma de cinema en línia que acaba d’aterrar a Espanya. El servei de subscripci­ó mensual costa 5,99 euros (o una d’anual 59,90 euros) i ofereix un període de prova gratuït de 14 dies.

Llançat fa dos anys als Estats Units, FilmStruck està impulsat per Turner Broadcasti­ng System, del grup Time Warner. “Oferim el millor cinema independen­t i de culte, juntament amb una selecció comercial de qualitat; és un servei fet a mida per als grans cinèfils, un públic exigent”, assenyala Guillermo Farré, director d’entretenim­ent per al sud d’Europa i l’Àfrica de Turner.

Espanya és el tercer mercat europeu on arriba després del Regne Unit i França, dins d’un pla d’expansió que durarà dos anys. “Hem detectat un buit al mercat, a mig camí entre el cinema de nínxol i el comercial”, detalla Aksel van der Wal, vicepresid­ent executiu de negocis digitals i innovació del grup.

El catàleg disponible de moment és d’unes 200 pel·lícules, que s’anirà ampliant. La selecció és editorial, no mitjançant algoritmes. “El nostre negoci és de qualitat, no de quantitat, no volem desconcert­ar, tot i que anirem creixent i tenint en compte la resposta del públic”, ha explicat Farré.

Entre els títols disponible­s destaquen La soledad, de Jaime Rosales; Buffalo 66, de Vincent Gallo; Historias mínimas, de Carlos Sorín; Fanny y Alexander, d’Ingmar Bergman; Cuentos de Tokio, de Yasujiro Ozu; La gran belleza (2015), de Paolo Sorrentino; Lolita (1962), de Stanley Kubrick; Todos los hombres del presidente (1976), d’Alan J. Pakula, o La parada de los monstruos (1932), de Tod Browning.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain