La Vanguardia (Català-1ª edició)

Teràpia vocal

- RAMON SÚRIO

Kiefer Sutherland Lloc i data: Bikini (17/VI/2018)

El cèlebre actor Kiefer Sutherland desconnect­a de la tensió dels rodatges component cançons. També li encanta ensenyar-les, i per això es troba immers en una gira mesos abans de publicar el seu segon disc, que es titularà Reckless en honor a un cavall que va tenir, tal com va explicar durant la presentaci­ó de Reckless & em. En format de quintet, amb ell a la veu i la guitarra, van rescatar temes del seu únic àlbum, Down in a hole, que com a cançó titular té una llisor digne de Lynyrd Skynyrd. Els dos guitarrist­es que l’acompanyen, Austin Vallejo i Michael Gurley, fent torns en el ritme i els sols, són el pilar del seu so, i amb reeixides harmonies vocals.

Les versions van abundar. La primera, la trotadora Blame it on your heart, de Patty Loveless, va recuperar l’essència country canònica. Després va presumir d’haver estat amic de Merle Haggard abans d’abordar el seu Tonight the bottle let me down. Amb This is how it’s done van revisar el grup Lone Justice; l’afilada Honey bee, de Tom Petty, els va servir per acostar-se al R&B, i per al final es van reservar Knockin on heaven’s door, de Dylan, després de presentar-la parlant del pare absent.

El seu xou és com una teràpia vital. Així, parla de bars i d’alcohol. El whisky és una gran font d’inspiració, i per això va voler brindar abans de tocar Going home; el concert va acabar amb una altra drinking song dedicada a l’agave. La seva veu d’aiguardent dona proves que no menteix, sigui en el format baladístic d’I'll do anything i Faded pair of blue jeans, o en cançons de carretera amb crescendo, com Open road o Rebel wind, que acaba de gravar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain