La Vanguardia (Català-1ª edició)

“No descarto res”, llança Valverde sobre el Tour Barcelona

- XAVIER G. LUQUE

Amb la contundent victòria a la Ruta d’Occitània, Valverde ja en suma 11 aquesta temporada. Ningú no li fa ombra ara mateix. Enrere queda l’italià del Quick Step Elia Viviani (amb 10). Molt més lluny gent que està fent un bon any, com l’eslovè Primoz Roglic (7) o el colombià Egan Bernal (6). O velocistes, com el també colombià Fernando Gaviria (7) i l’alemany André Greipel (6). En Bala els ha superat a tots en aquest bloc de temporada que condueix cap al Tour de França. Perquè això és el que toca ara: el Tour, l’objectiu suprem per al Movistar (i tants d’altres).

Ahir mateix, l’equip d’Eusebio Unzue va fer una trobada amb els seus tres caps de fila confirmats, Valverde, Nairo Quintana i Mikel Landa. Han quedat definits els altres set aspirants a cinc places. Caldrà descartar-ne dos, però a la llista gairebé final encara hi és Marc Soler...

Valverde (38 anys) no renuncia a res: “Jo no em descarto per a res, però hi vaig sense pressió. Hi ha dos companys davant meu”, explica. I analitza la cursa: “Els últims 15 dies d’alta muntanya van bé a Quintana i Landa, però hem de superar la primera setmana, on tot serà un problema”. I encara va més lluny: “Portarem un equip equilibrat que lluirà fins i tot a la contrarell­otge per equips. No dic guanyar-la, però no patirem”.

Quintana i Landa arriben amb una victòria cada un (una etapa al Tour de Suïssa del colombià, una a la Tirrè del basc) i saben que l’adversari número u serà Chris Froome. És el missatge que llança també Unzue: “Si pot competir serà el gran favorit. A tots ens hauria agradat que el seu cas s’hagués aclarit fa temps, evidentmen­t”, explica. I sobre les opcions tàctiques de sortir amb tres líders, mira de buscar-ne la part positiva: “Tant de bo tinguem el problema de gestionar amb qui guanyem el Tour, però primer haurem de sobreviure als 9 dies inicials, on sobretot caldrà evitar totes les trampes del traçat”.

Unzue destaca la regularita­t de Quintana, la trajectòri­a de Valverde i l’esperança que suposa Landa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain