La Vanguardia (Català-1ª edició)

El sentiment es paga

L’Espanyol presenta una campanya d’abonaments a l’alça

- RAMÓN ÁLVAREZ

Ser perico cotitza a l’alça, almenys a l’RCDE Stadium. L’Espanyol va presentar ahir la campanya d’abonaments de la pròxima temporada amb un increment mitjà de 50 euros però que es dispara en alguns casos a causa de la sectoritza­ció que ha emprès el club; és a dir, el reajustame­nt de preus en funció de la graderia que ocupa cada sector (inferior o superior) i de la seva proximitat a la línia divisòria del camp en el cas de les tribunes. A més, s’estableix una espècie de matrícula als nous abonats. L’anunci va arribar acompanyat del nou eslògan del club, “Volem”, pràcticame­nt el mateix que va acompanyar l’espanyolis­me en el seu viatge cap a Cornellà ara fa una dècada.

Roger Guasch, director general corporatiu, va ser l’encarregat de presentar una actuació que va considerar “necessària” malgrat assumir que és impopular, sobretot en un moment en què la directiva blanc-i-blava ha entès que ha de rebaixar expectativ­es i que acaba de traspassar Gerard Moreno, l’últim ídol de l’afició.

“El club no va fer una sectoritza­ció justa i equitativa quan es va traslladar a Cornellà. Sabem que són canvis difícils i que la gent no creu mai que sigui el moment, però nosaltres pensem que l’hem d’afrontar –va dir per començar l’exposició–. No s’ha de llegir com un increment, sinó com una adequació de preus. Reposicion­em el club de cara a un futur”.

El directiu va assegurar que si els socis actuals renovessin en les noves condicions el benefici per al club voltaria el milió d’euros. Guasch va xifrar la massa social en uns 23.000 abonats, per més que les xifres de tancament de temporada superen els 28.500. Va excloure els dos milers d’abonats de la segona volta i els de categoria Fan i Nin (sense seient) i Hospitalit­y. “Podem dir que tenim 28.000 socis i que creixerem fins als 30.000, però seria enganyar-nos. Quan algú és realista i diu la veritat no agrada. Ara bé, hem de ser creïbles de cara als patrocinad­ors”, va dir. En aquest escenari de realisme, Guasch va reconèixer que “entre els 23.000 i els 25.000 socis” ja estarien contents”.

La nova campanya es basa en un emotiu espot de més d’un minut amb l’experiènci­a real d’un soci de 86 anys d’Agramunt, Paulí Ribera, que ha decidit deixar l’abonament perquè a partir d’ara se’n va a una residència. La campanya es distribuir­à per mitjans de comunicaci­ó i xarxes socials.

 ?? CARLOS MIRA / RCD ESPANYOL ?? El soci Paulí Ribera amb Mao Ye Wu i Roger Guasch
CARLOS MIRA / RCD ESPANYOL El soci Paulí Ribera amb Mao Ye Wu i Roger Guasch

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain