La Vanguardia (Català-1ª edició)

Álvarez-Pallete augura que el 5G es comerciali­tzarà a Espanya el 2021

-

José María Álvarez-Pallete, president executiu de Telefónica, va augurar ahir que el 5G “es desplegarà comercialm­ent el 2021 o el 2022”. El directiu va parlar dels reptes de les empreses en l’entorn digital en una conferènci­a pronunciad­a al Cercle Financer que organitza la Societat Econòmica Barcelonin­a d’Amics del País i que va pronunciar a la seu de CaixaBank. El president de Telefónica va destacar que l’operadora ha hagut d’invertir 75.000 milions d’euros en els últims anys per “preparar-se per a aquest nou món”.

“Són decisions complicade­s que calia prendre, però era l’única manera de sobreviure al canvi tecnològic”, va dir Álvarez-Pallete per justificar les inversions dels últims anys, en plena crisi, gràcies a les quals “Espanya té “més fibra que el Regne Unit, Alemanya i França junts”, va remarcar.

El directiu va aprofitar la seva presència a Barcelona per reivindica­r que Telefónica ha invertit uns 1.200 milions en els últims anys a Catalunya per aconseguir que aquesta comunitat tingui “un 77% de penetració de fibra” i “un 94% de cobertura 4G”. També va recordar que la multinacio­nal dona suport o ha donat suport en els últims anys a 70 start-up a Catalunya. Álvarez-Pallete va destacar els centres d’innovació que la multinacio­nal té a Catalunya, així com la seva participac­ió en el projecte del 5G a Barcelona. També va subratllar que la celebració del Mobile World Congress a Barcelona és una “peça fonamental d’aquest futur”.

Preguntat per la relació de Telefónica amb les grans tecnològiq­ues mundials, Álvarez-Pallete va assegurar: “Hi competim en molts fronts, però cooperem en d’altres”. I va concloure que la nova revolució digital suposa un nivell de canvis “quatre vegades” més gran que la viscuda amb la revolució industrial.

 ?? ARXIU ?? José María Álvarez-Pallete, ahir
ARXIU José María Álvarez-Pallete, ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain