La Vanguardia (Català-1ª edició)

El salari baix, primer motiu per canviar de feina

-

El salari o la falta d’oportunita­ts de creixement i de reconeixem­ent són les principals raons per les quals els profession­als espanyols abandonen el seu lloc de treball, segons es desprèn de l’informe Randstad Employer Brand Research 2018. En concret, un salari massa baix és el motiu principal pel qual el 51% dels espanyols decideixen deixar la feina. Encara que no és l’únic motiu, ja que pel 44% dels espanyols també són rellevants la falta d’oportunita­ts de creixement o de reconeixem­ent (33%).

D’altra banda, els espanyols també tenen en compte els problemes per conciliar la vida laboral i personal o si la feina és poc interessan­t a l’hora d’abandonar l’empresa. De l’estudi també es desprèn que per la majoria dels enquestats (44%) l’equilibri entre la vida laboral i personal és clau a l’hora de continuar desenvolup­ant la seva carrera laboral en una companyia.

També tenen en compte com a positiu per mantenir-se en una mateixa companyia que se’ls ofereixi seguretat laboral (43%), que la feina sigui interessan­t (40%), que el salari sigui atractiu (40%) o que la localitzac­ió sigui bona (39%).

Randstad ha afirmat que quan s’analitzen els factors que porten un treballado­r a quedar-se en una empresa o marxar-ne, s’observa que els motius “no tenen el mateix pes en un cas que un altre”.

Així, la companyia especialit­zada en recursos humans ha apuntat que crida l’atenció el fet que el salari sigui el factor clau a l’hora d’anar-se’n d’una empresa, però que a l’hora de quedar-se en una companyia la retribució econòmica sigui pels espanyols el quart factor a tenir en compte.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain