La Vanguardia (Català-1ª edició)

El grup tèxtil Paz Torras inverteix 3 milions en la nova System Action

L’empresa catalana manté la marca, la producció local i la direcció

- AINTZANE GASTESI

El grup tèxtil de Sabadell Paz Torras, propietat de la família Paz i amb seu a Sabadell, ha adquirit la marca i la unitat productiva de System Action, en liquidació després d’haver presentat concurs de creditors amb un deute pròxim als cinc milions d’euros. El grup Paz Torras invertirà tres milions d’euros en el procés de compra i per reflotar la companyia, amb problemes de tresoreria, a més d’un pla d’expansió a curt termini que inclou tres obertures aquest mateix any i l’impuls de l’e-commerce.

Sota el paraigua de Paz Torras, “System Action mantindrà la imatge de producte i la producció local, així com més del 90% de la plantilla incloent gran part de la cúpula”, segons fonts de l’empresa. D’aquesta manera, Montserrat Figueras continuarà al capdavant i liderarà el pla d’expansió de la marca, que facturava al voltant d’11 milions anuals. Les oficines de System Action continuara­n a les instal·lacions actuals del Poblenou, a Barcelona, i la producció es mantindrà bàsicament en la seva actual xarxa de proveïdors locals. “Entrar en el segment del retail era una assignatur­a pendent i System Action és una firma que seguíem amb molt d’interès”, explica Jordi Paz Rosaura, nou propietari de l’empresa juntament amb el seu germà Tomás Paz Rosaura. El grup tèxtil familiar està integrat per les empreses Confeccion­es Paz Torras, Elemental Factory i Via Corso, dedicades al disseny i producció de moda femenina i infantil per a distribuci­ó multimarca amb 3.000 punts de venda en 20 països. Aquestes empreses facturen en conjunt 16 milions i compten amb 90 treballado­rs.

A més de mantenir les 16 botigues de System Action, el pla d’expansió de Paz Torras preveu tres obertures aquest mateix any, dues de les quals al País Basc. A més, el pla de la nova propietat inclou també la millora del canal en línia i el desenvolup­ament d’un programa de franquície­s, en el qual es vinculen els antics propietari­s de la firma.

Fundada el 1986 amb una primera botiga al Portal de l’Àngel de Barcelona, System Action estava liderada per l’empresari Enric Omenat. Després de declarar concurs de creditors voluntari el 10 de gener d’aquest any, diverses empreses van temptejar la compra de System Action, encara que finalment només Paz Torras va presentar una oferta en ferm, assessorad­a pel bufet d’advocats Roca Junyent. En el moment d’entrar als jutjats, System Action comptava amb 18 establimen­ts, 89 treballado­rs i facturava prop d’onze milions d’euros.

El grup, que factura 16 milions, integra els actius de System Action, amb vendes d’11 milions

 ?? XAVIER CERVERA ?? Tomás i Jordi Paz Rosaura, propietari­s, amb Montserrat Figueras, directora general
XAVIER CERVERA Tomás i Jordi Paz Rosaura, propietari­s, amb Montserrat Figueras, directora general

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain