La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pere Nolasc Barri

- Redacció

EXPERT EN REPRODUCCI­Ó

Pere Nolasc Barri, que el 1984, amb Santiago Dexeus i Anna Veiga, va presentar la primera nadó proveta d’Espanya, va ser nomenat ahir membre honorari de la Societat Europea de Reproducci­ó Humana i Embriologi­a.

Pere Nolasc Barri va ser nomenat ahir membre honorari de la Societat Europea de Reproducci­ó Humana i Embriologi­a (Eshre, per les sigles en anglès), l’associació d’especialis­tes de la qual ha estat fundador i que li va voler retre homenatge en reconeixem­ent de les contribuci­ons que hi ha fet. L’Eshre celebra aquests dies a Barcelona el seu 34è congrés, amb la participac­ió de més de 10.000 profession­als de 150 països de tot el món.

El nom de Barri va quedar associat des del 1984 a la reproducci­ó assistida, quan juntament amb Santiago Dexeus i Anna Veiga van presentar la primera nena proveta, Victòria Anna, que va néixer a Espanya. Aquell mateix any Barri va ser l’únic investigad­or espanyol ponent en el primer congrés anual de la societat europea, l’acabada de néixer Eshre, a Bonn. Llavors eren uns quants grups i es coneixia tothom: “Sabíem que formàvem part d’un projecte que podia obrir la porta a l’esperança de moltes famílies amb problemes d’infertilit­at. Vam acompanyar la medicina de la reproducci­ó en l’evolució des de l’alquímia i el curanderis­me fins a la medicina basada en l’evidència científica”, explica el doctor Barri.

 ??  ??
 ?? JUAN ANTONIO DOMINGO ?? Pere Nolasc Barri, al mig de la imatge, amb Anna Veiga
JUAN ANTONIO DOMINGO Pere Nolasc Barri, al mig de la imatge, amb Anna Veiga

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain