La Vanguardia (Català-1ª edició)

Hernán Morgenster­n

Hernán Morgenster­n, de 61 anys, venç amb el relat ‘Esperando la muerte’

-

PREMI DE RELATS DE GENT GRAN

Esperando la muerte, un relat de flaire molt borgià escrit pel barceloní Hernán Morgenster­n, de 61 anys, ha estat el guanyador del X Concurs de Relats Escrits per Gent Gran, organitzat per l’Obra Social La Caixa.

Esperando la muerte, un relat escrit pel barceloní Hernán Morgenster­n, de 61 anys, ha estat el guanyador del X Concurs de Relats Escrits per Gent Gran, organitzat per l’Obra Social La Caixa amb Ràdio Nacional d’Espanya i amb la col·laboració de La Vanguardia. A més, dos malaguenys han obtingut un accèssit cadascun en el concurs: Nieve, de Miguel Núñez (60 anys), i No te entiendo, de Santiago del Castillo (67 anys).

La participac­ió d’escriptors grans en aquest certamen no ha deixat d’augmentar des que es va posar en marxa el 2009, quan es van rebre 375 relats: a la desena edició del concurs se n’hi han presentat 1.494, 142 més que en l’anterior. Els autors procedeixe­n, majoritàri­ament, de la Comunitat de Madrid (327), Catalunya (238), Andalusia (167) i la Comunitat Valenciana (109). Per edats, un 15 % té més de 80 anys, un 42 % en té entre 70 i 80, i un 41 % entre 60 i 70. Alhora la participac­ió ha estat equitativa per sexes: un 53% de dones i un 47% d’homes.

Els escriptors Soledad Puértolas i Fernando Schwartz; Jesús Arroyo, director corporatiu de comunicaci­ó i màrqueting de la Fundació Bancària La Caixa; Ignacio Elguero, director de programes de Ràdio Nacional d’Espanya; Llàtzer Moix, subdirecto­r de La Vanguardia; i Aurora de l’Amo, guanyadora del concurs en la passada convocatòr­ia, han exercit de jurat d’aquesta edició del certamen i han presidit la cerimònia de lliurament dels premis als 15 finalistes a CaixaForum Madrid.

L’objectiu del certamen és impulsar el paper actiu de la gent gran en la societat fomentant l’hàbit de la lectura i l’ús de la imaginació, la creativita­t i la capacitat per assumir nous reptes. El guanyador és obsequiat amb un ordinador portàtil i un trofeu i serà membre del jurat del concurs el 2019.

 ??  ??
 ?? MAXIMO GARCIA DE LA PAZ ?? Els escriptors Fernando Schwartz i Soledad Puértolas amb el guanyador del premi, Hernán Morgenster­n
MAXIMO GARCIA DE LA PAZ Els escriptors Fernando Schwartz i Soledad Puértolas amb el guanyador del premi, Hernán Morgenster­n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain